Joris De Loore, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darcis en Ruben Bemelmans.
BELGA Joris De Loore, David Goffin, Johan Van Herck, Steve Darcis en Ruben Bemelmans.

Goffin en Darcis in actie op eerste dag duel België-Brazilië

David Goffin (ATP 14) en Thiago Monteiro (ATP 101) spelen morgen vanaf 14u het openingsduel in de Davis Cup-ontmoeting tussen België en Brazilië in de barrages van de Wereldgroep. Dat is het resultaat van de loting van vandaag in het Thermae Palace Hotel in Oostende. Beide landen nemen het tegen mekaar op in de Oostende Sleuyter Arena (hard/indoor), na de partij Goffin-Monteiro nemen Steve Darcis (ATP 103) en Thomaz Bellucci (ATP 79) het tegen mekaar op.

Zaterdag (14u) staat traditiegetrouw het dubbelspel op het menu en daarin krijgen - op papier - Ruben Bemelmans en Joris De Loore de zware taak om de Braziliaanse toppers Marcelo Melo en Bruno Soares te bekampen. Zondag (14u) ten slotte botst Goffin op Bellucci - de Luikenaar kan zo revanche nemen op de Braziliaan voor zijn uitschakeling tijdens de voorbije Olympische Spelen - en is er het vijfde en laatste duel van de ontmoeting tussen Darcis en Monteiro. Beide kapiteins kunnen wel nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen.

België, in 2015 nog verliezend finalist in de Davis Cup, ging begin maart in Luik met 2-3 onderuit tegen Kroatië en werd daardoor verwezen naar de barrages. De winnaar van de confrontatie tussen België en Brazilië treedt in 2017 in de Wereldgroep aan, de verliezer gaat in zijn continentale zone van Wereldgroep I aan de slag.

In de Sleuyter Arena in Oostende:

. Vrijdag (vanaf 14u):

David Goffin (BEL) - Thiago Monteiro (Bra)

Steve Darcis (BEL) - Thomaz Bellucci (Bra)

. Zaterdag (vanaf 14u)

Ruben Bemelmans/Joris De Loore (BEL) -

Marcelo Melo/Bruno Soares (Bra)

. Zondag (vanaf 14u):

David Goffin (BEL) - Thomaz Bellucci (Bra)

Steve Darcis (BEL) - Thiago Monteiro (Bra)

Beide kapiteins kunnen nog wijzigingen aanbrengen in hun opstellingen. Wie drie duels wint, stoot door naar de eerste ronde van de Wereldgroep 2017

Lees meer