Gouden Goal van 14de speeldag komt op naam van Davy De fauw

Drukke tijden voor de Gouden Goal, een stemming voor de mooiste van de week die we samen met VTM Stadion organiseren. Vorige week veroverde Ruud Vormer de Gouden Goal van afgelopen maand en vandaag is er al een nieuwe Gouden Goal van de week bekend. Die is voor Davy De fauw van leider Essevee. Herbekijk de vijf genomineerden nog eens in bovenstaande video.

De Gouden Goal van de week dingt telkens mee naar de titel van Gouden Goal van de Maand. Op het Gala van de Gouden Schoen wordt dan de ultieme Gouden Goal van het Jaar bekendgemaakt. Voortaan verkiezen we de Gouden Goal met een 'open' poll: iedereen kan stemmen, registratie is niet meer nodig.

De fauw kopte een voorzet van Cordaro knap binnen en die goal konden ook onze surfers smaken. 30% stemde op de verdediger, waarmee hij de spitsen Sylla (Eupen en goed voor 22%) en Saadi (Kortrijk en goed voor 20%) het nakijken gaf.

HLN

De vijf genomineerden:

Saadi, de 1-0 in Kortrijk-Charleroi
Hij stond een tijdje droog, maar de topschutter schoot tegen Charleroi nog eens uit zijn krammen. De spits van Kortrijk ontsnapte en wipte de bal keurig over Penneteau.

Pollet, de 2-1 in Kortrijk-Charleroi
Omdat zijn goal te laat viel, was die niet meer echt van belang, maar de ingevallen Pollet trof wel heerlijk raak voor Charleroi.

De fauw, de 1-2 in Westerlo-Essevee
De rechtsachter van leider Essevee verschalke Van Langendonck met een listige kopbal. Een cruciale winninggoal die Zulte Waregem dicht bij de herfsttitel brengt.

Lazaré, de 2-1 in Eupen-STVV
De 'zwarte parels' van Eupen verzamelden al heel wat nominaties, maar de oppergaai konden ze nog niet pakken. Misschien nu wel, want de knal van Lazaré tegen STVV was weergaloos.

Sylla, de 3-1 in Eupen-STVV
Maar dat kan even goed gezegd worden van de heerlijke (tweede) goal van Sylla tegen de Kanaries. De bal landde heel fraai in de bovenhoek. Dutoit was weer kansloos.

Lees meer