Grote brand verwoest winkels in Nederlandse Zwijndrecht

In een winkelcentrum in het Nederlandse Zwijndrecht heeft een zeer grote brand gewoed. Bewoners van 46 woningen moesten hun huis uit. Een deel van hen zal voorlopig niet naar huis kunnen. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.

Het vuur ontstond in winkelcentrum Noord. De brandweer kreeg rond 2 uur 's nachts een melding van een brand in een afvalcontainer naast een winkelpand. Toen brandweerlieden daar aankwamen, bleek een winkel in lichterlaaie te staan. Brandweermensen probeerden met man en macht het vuur te bestrijden. Zeker tien bluswagens rukten uit. Een aantal winkels hebben ook vuur gevat en zijn volledig uitgebrand.

Hoewel de brand niet is overgeslagen naar de bovengelegen woningen, hebben een aantal huizen zoveel rook- en waterschade dat de bewoners niet naar huis kunnen. Om hoeveel mensen het gaat, is nog niet duidelijk, aldus de Nederlandse brandweer. De geëvacueerden werden eerder opgevangen in een zalencomplex in Zwijndrecht.

Rond 5.30 uur 's ochtends werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog aan het nablussen. Om de nasmeulende brand binnen beter te kunnen blussen, is de brandweer van plan om het dak van het winkelcentrum af te halen.

De brand veroorzaakte hevige rookontwikkeling. Bewoners in de buurt van het winkelcentrum moesten ramen en deuren dichthouden. Er zijn geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk.

Lees meer