rv

Haar zoontje Julian (7) kwam om bij aanslag op Ramblas, zij moet nog jarenlang herstellen

Gisteren kregen Jumarie en Andrew Cadman te horen dat hun zoontje Julian (7) de aanslag in Barcelona niet had overleefd. Niet veel later volgde er nog een zware klap: de verwondingen van mama Jumarie zijn zo erg dat ze nog jaren zal moeten herstellen. Vrienden van de familie Cadman gaan nu ver om geld in te zamelen voor de operaties die mogelijk niet door haar verzekering gedekt worden.

De Britse jongen Julian was het jongste dodelijke slachtoffertje van de aanslagen in Catalonië vorige week. Hij woonde al een drietal jaar in het Australische Sydney en hij reisde met zijn mama naar Barcelona voor een huwelijksfeest. Echtgenoot Andrew Cadman bleef thuis, maar meteen nadat hij vorige week het nieuws van de aanslag hoorde, stapte hij op het vliegtuig naar Barcelona om zijn echtgenote Jumarie 'Jom' Cadman in het ziekenhuis te steunen.

Gisteren pas kreeg het koppel de verschrikkelijke boodschap dat hun jongen Julian het niet had overleefd. Maar niet veel later kregen ze voor de tweede keer moeilijk te verwerken nieuws: Jumarie zal jarenlang moeten herstellen van haar verwondingen.

Click here to support The Julian & Jom Cadman Fund organised by Scott Bowman

Andrew, Jom and Julian are a normal Aussie family whose lives have been devastated by the recent tragedy in Barcelona. Like all families they are paying a mortgage, bills and other sundries. As you can imagine there will be ongoing medical costs to get Jom back to full health.

Scott Bowman, werkgever van Andrew, heeft een crowdfundingcampagne gelanceerd in een poging om zijn werknemer te helpen. Intussen staat de teller al op meer dan 75.000 dollar. Dat geld gaat naar de medische behandelingen van Jumarie. "We zijn erg bezorgd dat terrorisme niet onder haar reisverzekering valt en Jumarie zal wel nog lang medische zorgen nodig hebben", zei hij aan The Daily Telegraph. "Ze is bij bewustzijn en heeft al met Andrew gesproken. Haar echtgenoot is bij haar, ze moet nog heel wat operaties ondergaan en zal nog jarenlang kinesietherapie moeten doen, maar dokters zeggen wel dat ze volledig zal herstellen."

Bowman kon tijdens het interview met The Daily Telegraph zijn tranen niet bedwingen. "Andrew leefde voor zijn zoon. Alles wat hij deed was voor zijn familie en Julian. Hij werkte op Kerstmis voor wat extra geld. Hij stond om 4 uur 's ochtends op om te werken. Als ik iets nodig had, dan zorgde hij ervoor dat het in orde kwam."

Lees meer