4
Twitter/PressSec

Heeft de woordvoerder van Trump nu zijn wachtwoord getweet?

Sean Spicer, de woordvoerder van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft mogelijk een wachtwoord op Twitter gezet, waar de hele wereld het kon zien. Op woensdag schreef hij 'Aqenbpuu', een dag later gevolgd door 'n9y25ah7'.

4
Twitter/PressSec

Spicer zelf heeft niet gereageerd, dus het is niet duidelijk of het een broekzaktweet was, een kat die over het toetsenbord liep, of echt een wachtwoord. Het is ook niet bekend waar hij zou hebben willen inloggen. Een andere onbeantwoorde vraag: hebben cyberspionnen inmiddels geprobeerd de code te gebruiken?

Trump haalde tijdens de campagne hard uit naar de onveilige mailserver van rivaal Hillary Clinton en de gehackte accounts van de Democraten. Maar volgens The New York Times doet Trump het zelf niet veel beter. Zo gebruikt hij nog altijd zijn oude, onbeveiligde Android-telefoon.

Gmail

Trump lijkt ook een gewoon Gmail-account te gebruiken voor zijn presidentiële Twitter-account @POTUS. Bovendien is het account minimaal beveiligd, zo blijkt uit een screenshot. Om het POTUS-account te resetten wordt een minimale hoeveelheid informatie gevraagd.

4
screenshot

Ondertussen lijkt het account wel een beveiligingsupgrade gekregen te hebben. Een tweede beveiligingslaag werd toegevoegd om de kans op cyberaanvallen te verkleinen.


4
screenshot


Op Twitter werd #n9y25ah7 meteen druk besproken, met straffe tweets tot gevolg. Ene Joe Keene maakte Trumps twitter-account na, en postte een bericht waardoor het lijkt alsof 'The Donald' zijn mening over de zaak zegt.

Lees meer