nabeschouwing
POR
POR
1
0
CLU
CLU

Herbeleef de nieuwe nederlaag van Club tegen Porto

  • Aftrap: 20u45
  • Scheidsrechter: Alberto Undiano Mallenco
  • Stadion: Estádio do Dragão
  • Mechele of Poulain in de verdediging?

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Einde van de partij. Club gaat ondanks een prima prestatie opnieuw onderuit tegen Porto. Blauw-zwart blijft achter met een nul op twaalf.

other

Drie minuten extra
Club Brugge krijgt nog drie minuten om alsnog een verdiend punt uit de brand te slepen. Bij Porto slepen ze zich naar het einde.

yellow_card

Gele kaart voor Claudemir Domingues de Souza

Gele kaart Claudemir
Porto probeert tijd te winnen en daar gaat Claudemir de ref attent op maken. Die kan dat gebaar niet echt appreciëren en 'bedankt' de Braziliaan van Club met een geel karton.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ruud Vormer
Vormer krijgt geel en is er zo niet bij in de volgende wedstrijd op het kampioenenbal.

other

Bijna 1-1
De gelijkmaker hangt in de lucht. Pina devieert een prima voorzet van Vanaken bijna in doel. Casillas houdt de nul op het bord met een prima reflex.

other

Mooie actie Limbombe
Club is naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Limbombe heeft een prima actie in de benen. Zijn voorzet naar Vormer is ook niet slecht, maar de Nederlander begaat een overtreding volgens de ref.

Photo News
other

Gevaarlijk schot Izquierdo
De Colombiaan laat zich meteen opmerken bij Club. Zijn poging verdwijnt in hoekschop. Blauw-zwart gelooft er nog in.

substitution

Miguel Arturo Layún Padro vervangen door Otavio Rotuno Rojas Lima

Miguel Layún komt in de plaats van Otavio

substitution

Spelerswissel

José Izquierdo komt in de plaats van Wesley Moraes
Clement gooit zijn laatste troefkaart op tafel. Wesley gaat naar de kant voor Izquierdo, die zo zijn rentree viert.

substitution

Spelerswissel

Jesús Corona komt in de plaats van Diogo Jota

other

Corona voorlangs
Met één knappe actie zet Corona Denswil en Claudemir in de wind. De invaller wil de aanval ook zelf afronden en besluit voorlangs. Porto houdt er wel een hoekschop aan over.

Photo News
other

Telles en André Silva net niet
Mooie aanval bij Porto. Telles duikt de zestien in en gaat voor iets tussen een voorzet en een schot. Aan de tweede paal kan André Silva het leer net niet in doel verlengen.

other

Wesley kopt naast
Club kampeert even op de helft van Porto, maar de laatste pass ontbreekt. De voorzet van Van Rhijn is iets te ver, waardoor Wesley zijn kopbal geen richting kan geven.

other

Sterke Poulain
Eén van de lichtpunten bij Club Brugge is Benoît Poulain. De Franse centrale verdediger doet het uitstekend. Ook Denswil en Cools staan hun mannetje in de driemansdefensie.

substitution

Spelerswissel

Hans Vanaken komt in de plaats van Boli Bolingoli Mbombo
De achterstand blijft krap en dus gelooft Club er nog in. Vanaken wordt in de strijd geworpen.

substitution

Spelerswissel

Rúben Neves komt in de plaats van Héctor Herrera
De kapitein wordt naar de kant gehaald. Neves mag nog een halfuur meedoen.

EPA
other

Bijna 2-0
Prima versnelling van André Silva, die in een duel met Poulain onderuit gaat in de zestien. Het spel gaat door en Butelle moet met een voetreflex de 2-0 uit zijn doel houden. In de rebound gaat het leer maar nipt naast.

other

Club op zoek naar kansen
Porto laat de Bruggelingen kopen en loert nu zelf op de snelle tegenaanval. Jammer genoeg vindt Club geen gaatje in de defensie van de thuisploeg.

other

Limbombe te zelfzuchtig
Van Rhijn heeft wat ruimte op rechts, maar Limbombe gaat toch voor eigen succes. Tot onvrede van Vormer.

other

Club onder druk
Porto wil zo snel mogelijk het geruststellende tweede doelpuntje scoren en zet Club onder druk. Onze landskampioen heeft het even moeilijk.

Photo News
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
De bal rolt weer in het Estadio do Dragao. Kan Club de vierde opeenvolgende nederlaag in de Champions League nog vermijden?

substitution

Spelerswissel

Anthony Limbombe komt in de plaats van Abdoulay Diaby
Diaby betaalt het gelag voor zijn zwakke eerste helft. Limbombe is de invaller van dienst en gaat op de flanken spelen.

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Einde van de eerste 45 minuten. Club begon prima aan de partij en kreeg via Wesley een uitstekende kans. Blauw-zwart had ook een penalty moeten krijgen na overduidelijk hands van Torres in de zestien. Porto stelde teleur, maar klom toch op voorsprong. Pina verlengde een kopbal van André Silva ongelukkig in eigen doel.

AP
Photo News
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Abdoulay Diaby
Domme overtreding van Diaby, die terecht geel krijgt. Het illustreert zijn slechte prestatie in de eerste helft.

other

Dreun voor Club
De ongelukkige 1-0 van Porto is een nieuwe klap voor Club Brugge in deze Champions Leaguecampagne. Blauw-zwart komt er nu niet meer aan te pas.

goal

Doelpunt voor FC Porto

1-0 André Silva
Porto klimt op voorsprong en dat is met een gelukje. André Silva kan koppen op een hoekschop en het leer wordt onderweg nog ongelukkig aangeraakt door Pina. Butelle is kansloos.

other

Diaby buitenspel
Het is voorlopig niet de avond van Diaby. De Malinees komt nauwelijks in het stuk voor en wordt nu terecht afgevlagd voor offside.

yellow_card

Gele kaart voor Felipe Augusto de Almeida Monteiro

Gele kaart Felipe

other

Op de lat!
Een vrije trap van Telles zoeft voorbij alles en iedereen en zo is Butelle geklopt. De dwarsligger brengt redding. Porto komt nu toch iets meer opzetten.

other

Misser Felipe
Even schrikken voor Club wanneer op een hoekschop de bal zomaar voor de voeten van Felipe valt. Gelukkig staat diens vizier niet op scherp en besluit hij recht op Butelle.

other

Kopbal Marcano
Kansje voor de Portugezen. Op een hoekschop wint Marcano het duel van Denswil, maar zijn poging zeilt over.

Photo News
other

Porto stelt teleur
De fans in het Estadio do Dragao zijn nog niet verwend geweest vandaag. Porto kan Butelle nauwelijks op de proef stellen.

other

Duidelijke strafschop voor Club niet gefloten
Na de kans voor Wesley krijgt blauw-zwart een hoekschop. Daarop beroert Torres overduidelijk de bal met de arm. Vreemd genoeg wil de ref het leer niet op de stip leggen.

AP
other

Wesley dicht bij 0-1
Uitstekende kans voor Club! Wesley zet de aanval op en rondt hem bijna zelf af. Casillas moet zich reppen om de openingsgoal te voorkomen.

other

Laag tempo
Club is nog niet in de problemen gekomen. Porto laat het na om een hoog tempo te ontwikkelen. Het publiek wordt wat ongeduldig na een zoveelste foute pass bij de Portugezen.

other

Butelle in actie
Otavio probeert het nog eens van ver. Butelle pakt in twee tijden.

other

Schotje Wesley
Club heeft zijn eerste bal tussen de palen te pakken. Wesley kan te weinig kracht ontwikkelen om Casillas te verontrusten.

other

Otavio hoog over
Het blijft wachten op de eerste kans. Op een hoekschop komt de bal voor de voeten van Otavio, die zijn kans gaat. Het schot van de jonge aanvaller gaat hoog over.

other

Van Rhijn heeft pijn
De Nederlandse rechtsachter van Club heeft zich bezeerd aan zijn hand. Gelukkig voor hem en blauw-zwart lijkt het allemaal wel mee te vallen.

BELGA
other

Porto wil een penalty
André Silva gaat makkelijk neer in de zestien en het publiek schreeuwt meteen om een strafschop. De ref wil daar terecht niets van weten.

other

Diaby net niet
Pina pikt de bal op en wil afspelen naar Diaby. Zijn pass is echter net niet op maat. Jammer, want hier zat veel meer in voor de Bruggelingen.

other

Evenwichtig begin
De match gaat goed op en neer in de openingsfase. Club doet het zeker niet slecht in Porto. Het is wachten op de eerste mogelijkheid.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Héctor Herrera
De kapitein van Porto gaat al vroeg op de bon en terecht. Herrera gaat opzichtig aan het shirt hangen van Diaby en krijgt geel.

Photo News
other

Club in het goud
De Bruggelingen spelen voor de gelegenheid vandaag in hun goude outfit. Porto voetbalt in de vertrouwde blauwe en witte uitrusting.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt in het Estadio do Dragao. Kan Club iets rapen in zijn 'match van de laatste kans'?

other

Clement: "Vossen, Limbombe en Vanaken missen frisheid"
Opvallende namen op de bank bij Club Brugge. Zo moeten Jelle Vossen, Anthony Limbombe en Hans Vanaken toekijken vanaf de zijlijn. Hulptrainer Philippe Clement, die door de schorsing van Michel Preud'homme de honneurs waarneemt, geeft wat meer uitleg bij die keuze. "Die jongens missen frisheid. Ze hebben zo goed als alles gespeeld de laatste tijd door de vele blessures. Het is niet zo dat we de Champions League opgeven, want dan zouden we de jongens die wel starten tekortdoen"

EPA
EPA
other

Opstellingen
Benoît Poulain is fit genoeg om te spelen en start in de defensie naast Stefano Denswil. Voorin kiest Michel Preud'homme verrassend voor Abdoulay Diaby en Wesley Moraes. Jelle Vossen, die in heenmatch tegen Porto nog scoorde, begint zo op de bank naast Hans Vanaken en Anthony Limbombe. Bij Porto zit Laurent Depoitre zoals verwacht niet in de basiself. Layun, die op Jan Breydel nog scoorde, moet op de rechtsbackpositie de duimen leggen voor Maxi Pereira.
Porto:
Casillas, Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera, Torres, Otávio, André Silva, Diogo Jota
Club Brugge:
Butelle, Van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools, Bolingoli, Claudemir, Pina, Vormer, Diaby, Wesley

voorbeschouwing

Club Brugge gaat in Porto op zoek naar zijn eerste punten in deze CL-campagne. Twee weken geleden was blauw-zwart dicht bij een stunt(je) tegen de Portugese topploeg, maar de Bruggelingen gooiden in de slotfase een punt te grabbel na een penaltyfout van Claudemir. Trainer Michel Preud'homme, die de coaching moet overlaten aan Clement, kan straks geen beroep doen op de geschorste Timmy Simons. Benoît Poulain en José Izquierdo zijn in de selectie opgenomen, maar de vraag is of zij kunnen spelen. Mechele is een optie om Poulain te vervangen, maar de centrale verdediger is net fit. Of krijgen we een verrassing in de defensie? Mis hier geen minuut van de clash tussen Porto en Club Brugge!

AFP
BELGA
AFP

Lees meer