nabeschouwing

Herbeleef de stuntzege van Wickmayer tegen Wozniacki

Yanina Wickmayer (WTA 65) begint haar eerste ronde van Roland Garros tegen Deense Caroline Wozniacki (WTA 14), voormalig nummer één op de wereldranglijst. Zorgt onze landgenote voor een stunt of is het de Deense die met de scalp van Wickmayer aan de haal gaat.

Volg de match hier live met tekstupdates. Score: 7-6 (7-5) 4-6 6-2

highlights

alle berichten

6-2 Wickmayer wint!

5-2 Opnieuw een break
Zelfde spelbeeld in het zevende game, al zijn de rollen nu omgekeerd. Wickmayer weet haar foutenlast onder controle te houden, terwijl die bij Wozniacki terug naar boven gaat. Onze landgenote mag zo dadelijk zelf serveren voor de match.

AP

4-2 Wozniacki slaat terug
Wozniacki breakt meteen terug en verkleint de kloof met Wickmayer die te veel fouten maakte in het zesde game.

4-1 Dubbele break voor Wickmayer
Het wordt stilaan money-time voor Wozniacki die haar opslag andermaal weggeeft. Wickmayer bouwt haar punten perfect op en dwingt de Deense om risico's te nemen. Met succes, want het is Wozniacki die de fouten maakt. Wickmayer neemt het geschenk in dank aan.

3-1 Terug een kloof
Een paar onnodige fouten leveren Wozniacki een breakkans op. Dat is het signaal voor 'Wicky' om terug een versnelling hoger te schakelen. Ze pakt uit met een heerlijke backhand langs de lijn. Gevolgd door twee fouten van de Deense behoudt onze landgenote haar opslagspel.

AP

2-1 Wozniacki op het scorebord
Wozniacki geeft zich niet zomaar gewonnen. Ze probeert het commando van Wickmayer over te nemen, maar dat is niet altijd gemakkelijk. Onze landgenote retourneert sterk en laat haar prooi dan niet meer los. Twee mooie winners van de Deense leveren haar uiteindeiljk toch het derde game op.

2-0 Wickmayer loopt uit!
Wickmayer dicteert en lijkt weer herboren. Bij 30-30 heeft ze wel geluk dat een bal aan de goede kant van het doodvalt. Daarna is het Wozniacki die de fout ingaat en Wickmayer een bonus geeft van twee games.

1-0 Break Wickmayer
Dat Wickmayer een vechter is, weten we al langer. Ook nu bewijst ze dat weer. Ze zet Wozniacki goed onder druk en pakt uit met knappe punten.

EPA

4-6 Wozniacki pakt de tweede set
De woorden zijn nog niet koud of Wozniacki gaat als eerste door de opslag van Wickmayer en grijpt zo de tweede set. Een beslissende derde set zal een winnaar moeten aanduiden. Onze landgenote maakte in het laatste game iets te veel onnodige fouten.

4-5 Wie breakt als eerste?
Wozniacki kent opnieuw wienig problemen met haar opslagspel. Wie erin slaagt om als eerste te breaken, heeft een grote kans om deze set te winnen.

4-4 Wickmayer beukt
Wozniacki brengt ontzettend veel ballen terug. Wickmayer moet het punt bijna drie keer maken, maar dat lijkt haar niet te deren. Ze bouwt de rally's goed op en slaat op het juiste moment toe. Voorlopig geen barsten in het pantser van 'Woopie'.

AFP

3-4 Wozniacki sterk
Wozniacki lijkt stilaan op toerental te komen. Ze pakt eenvoudig het belangrijke zevende game en gunt Wickmayer geen enkel punt.

3-3 Wickmayer overleeft
Wozniacki slaagt er als eerste in breakkansen te versieren en loopt met agressief tennis uit tot 0-40. De derde kans lijkt de goede te zijn, maar de forehand winner van de Deense valt net langs de lijn.
Daar komt Wickmayer goed weg, want ze kon nooit meer bij de bal. Onze landgenote herstelt zich, dwingt Wozniacki tot twee fouten en pakt het zesde game.

2-3 Stilaan voorspelbaar
Het wordt stilaan voorspelbaar. Beide dames behouden keer op keer hun opslagspel en zo blijft Wozniacki onze landgenote onder druk zetten op haar eigen opslag. Wie breakt als eerste haar tegenstander?

2-2 Wickmayer autoritair op opslag
Wickmayer geeft weinig weg op haar eigen opslag. Ze staat goed te serveren en neemt meteen het initiatief. Wozniacki komt moeilijk onder de druk uit en wordt stelselmatig achteruit geduwd.

EPA

1-2 Wozniacki terug op voorsprong
Wozniacki pakt het derde spel, al ging dat niet zonder de nodige moeite. Wickmayer staat uitstekend te spelen, terwijl de Deense de fouten opstapelt. In de eerste set maakte Wozniacki maar 3 winners tegenover 11 fouten. Bij Wickmayer is de balans nul met 18 fouten en 18 winners.

1-1 Wickmayer maakt gelijk
Enkele mooie punten zorgen ervoor dat Wickmayer terug op gelijke hoogte komt. Wozniacki slaagt er niet in het commando over te nemen.

0-1 Wozniacki krabbelt recht
Wozniacki behoudt haar opslag en pakt het eerste game van de tweede set. Wickmayer neemt het commando en neemt risico, maar maakt daardoor ook fouten.

7-6 Wickmayer pakt de eerste set!
Met een heerlijke gekruiste backhand pakt Wickmayer de eerste set. Ook in de tie-break stond onze landgenote aan het kanon en vuurde ze regelmatig enkele bommen af. Wozniacki verdedigt zo goed als ze kan, maar dat is voorlopig niet voldoende om Wickmayer af te houden. Een ijzersterke eerste set van onze landgenote.

6-6 Tie-break beslist
Wat jij kan, kan ik beter moet Wickmayer gedacht hebben. Ze gaat op 'love' door de opslag van de Deense en hangt de bordjes weer in evenwicht. Een tie-break moet de beslissing brengen in deze eerste set.

5-6 Wozniacki breakt opnieuw
Love game voor Wozniacki. Wickmayer lijkt het even kwijt te zijn en schenkt met vier fouten (waarvan één dubbele fout) de Deense eenvoudig het elfde game. Komt onze landgenote deze tik nog te boven?

5-5 Wozniacki breekt niet
Moeilijk opslagspel voor de Deense. Elke tweede opslag wordt genadeloos afgestraft door Wickmayer die op 30-30 twee keer onnodig in de fout gaat en zo Wozniacki ziet terugkomen.

5-4 Wickmayer leidt!
Wozniacki lijkt even van slag. Wickmayer deelt momenteel de lakens uit met harde agressieve slagen en stuurt de Deense van links naar rechts. Voor het eerst in deze set klimt onze landgenote op voorsprong.

4-4 Break Wickmayer
Twee fouten van Wozniacki leveren onze landgenote een 0-30 bonus op. Die geeft ze niet meer uit handen en met een nieuwe fout van de Deense komt Wickmayer weer helemaal terug.

3-4 Wickmayer knokt terug
Heeft onze landgenote eindelijk het goede ritme te pakken? Het zevende game doet althans het beste verhopen. Met goede opslagen en harde forehands vecht ze terug en duwt ze de Deense in de verdrukking.

2-4 Wozniacki loopt uit
Wozanicki behoudt opnieuw haar opslagspel. Het beeld van Wickmayer is erg wisselend. De ene keer pakt ze uit met een geweldige forehand langs de lijn, de andere keer verdwijnt de bal onderaan in het net.

2-3 Break Wozniacki
Wickmayer legt veel risico in haar opslag. Dat pakt zowel positief als negatief uit. Een eerste ace en dubbele fout zijn het resultaat. Ook in haar slagen gaat onze landgenote er vol voor, maar dat pakt niet altijd goed uit. Twee makkelijke fouten van Wickmayer geven Wozniacki terug een voorsprong.

2-2 Alles te herdoen
Wickmayer komt stilaan beter in haar ritme en zet de Deense onder druk die zelf de foutjes opstapelt.

EPA

1-2 Wickmayer pakt eerste game
Wickmayer pakt haar eerste game. Met enkele diepe ballen drukt ze Wozniacki achteruit die noodgedwongen in de fout gaat.

0-2 Wozniacki behoudt opslag
Wozniacki behoudt zonder veel problemen haar eigen opslag. Wickmayer maakt te veel fouten om de Deense te verontrusten.

0-1 Wozniacki start het best
Wozniacki pakt meteen de opslag van Wickmayer af, die mooie punten afwisselde met enkele onnodige fouten.

Lees meer