nabeschouwing
ALT
ALT
3
1
GNT
GNT

Herbeleef: Gent kent een beschamende avond en gaat helemaal kopje onder in Oostenrijk (3-1)

  • Tivoli Stadion Tirol
  • Scheidsrechter: Nicolas Rainville
  • Aftrap: 20u30
  • AA Gent heeft nog iets goed te maken na de 1-1 uit de heenwedstrijd en uitschuiver tegen STVV

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

Einde
De Gentse lijdensweg zit erop. De Buffalo's mogen na een wanprestatie tegen Altach een kruis maken over Europees voetbal dit seizoen. Na een vroege achterstand en een rode kaart halfweg werd het uiteindelijk 3-1 in Innsbruck.

other

Het kalf is verdronken
Gent maakt geen vuist meer en speelt de wedstrijd gedesillusioneerd uit.

other

Extra tijd
Gent heeft nog zes minuten de tijd om een mirakel bij elkaar te voetballen, maar de veer lijkt gebroken.

goal

Doelpunt voor CASHPOINT SCR Altach

De boeken mogen dicht: 3-1
Gent mag een kruis maken over Europa. De onvermijdelijke Ngamaleu pikt Dobras eruit en die draait zich met een knappe beweging vrij. Rinne heeft geen verhaal: 3-1.

substitution

Spelerswissel

Jan Zwischenbrugger komt in de plaats van Stefan Nutz

other

Moneytime
Met nog vijf minuten reguliere speeltijd op de klok is het stilaan alles of niets voor Gent. Kunnen de Buffalo's de kwalificatie nog uit de brand slepen?

substitution

Spelerswissel

Yuya Kubo komt in de plaats van Danijel Milicevic

substitution

Spelerswissel

Adrian Grbic komt in de plaats van Johannes Aigner

belga
other

Simon trapt naast
Gent verkeert in nood, maar komt eindelijk nog eens tot een kans. Simon neemt de bal fluks mee en haalt dan knap uit. De bal verdwijnt een metertje naast de kruising.

goal

Doelpunt voor CASHPOINT SCR Altach

Nutz zet Altach op voorsprong!
Het blijft een avond om snel te vergeten voor AA Gent. Nutz krijgt te veel ruimte en mag van ver uithalen. De bal verdwijnt in de benedenhoek en zo staat het 2-1. De opdracht blijft wel gelijk voor Gent: één keer scoren en de kwalificatie is veilig gesteld.

other

Aigner wil de trekker niet overhalen
Ngamaleu rolt voor de zoveelste keer de Gentse flank op en dient Aigner dan de 2-1 op een schotelbordje aan. Gelukkig voor Gent mist die laatste zijn opgelegde kans.

belga
substitution

Spelerswissel

Mamadou Sylla komt in de plaats van Franko Andrijasevic

other

Andrijasevic wordt verzorgd
Franko Andrijasevic komt onzacht in aanraking met Galvao en blijft kermend liggen. Het ziet ernaar uit dat de Kroaat zijn wedstrijd zal moeten staken. Het Rode Kruis draagt de onfortuinlijke middenvelder van het veld.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart voor Aigner

other

Altach zoekt tweede goal
Het is pompen voor de Buffalo's. De geelhemden van Hein Vanhaezebrouck moeten vooral gaatjes dichtlopen. Altach kan vooralsnog geen uitgespeelde kansen op de mat leggen.

yellow_card

Gele kaart

Alweer geel
De Gentse foutenlast blijft aanhouden. Danijel Milicevic krijgt nu ook een geel karton onder de neus geduwd.

other

Gigot werkt Kobras omver
In een stevig luchtduel gaat Altach-doelman Kobras tegen de vlakte. De botsing met Gigot was niet van de poes. Gelukkig heeft scheidsrechter Rainville begrip voor de intenties van de Gent-verdediger, want ook Gigot heeft al een gele kaart op zijn naam staan.

belga
second_yellow

Tweede gele kaart

Rood Mitrovic
Ngameleu blijft met zijn snelle voeten voor verwarring zorgen bij de Buffalo's. Mitrovic stopt de Kameroener af met een wijde elleboog, scheidsrechter Rainville is onverbiddelijk. Mitrovic verdwijnt met een tweede geel opnieuw in de kleedkamer.

start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
Altach heeft de tweede helft voor geopend getrapt. Kan Gent de kwalificatie binnen de reguliere speeltijd veiligstellen?

stop

1e helft afgefloten

Rust
De spelers trekken de kleedkamer in. Gent heeft zijn ambities slechts gedeeltelijk waar kunnen maken. De spelers van coach Hein Vanhaezebrouck slikten al na tien minuten een vroeg tegendoelpunt en ontsnapten even later ook enkele keren aan een dubbele achterstand. Met de rust in zicht versierde Coulibaly een strafschop, Milicevic hing de brodjes opnieuw in evenwicht. 1-1, en daar mag vooral Gent blij mee zijn.

belga
penalty_scored

Strafschop gescoord

Penalty! Milicevic zet om: 1-1
Coulibaly draait zich knap vrij in de zestien en dan moet Netzer aan de noodrem hangen. Scheidsrechter Rainville wijst naar de stip. Danijel Milicevic zet strafschop om en zo hangen de bordjes na een moeilijke start voor Gent opnieuw in evenwicht.

belga
other

Eindelijk Dejaegere
Gent komt dan toch eens piepen. Coulibaly wordt het laantje ingestuurd en legt dan gepast terug naar Dejaegere. Het slotakkoord van de actie is te onbesuisd, de bal vliegt over.

substitution

Spelerswissel

Vanhaezebrouck grijpt in
Hein Vanhaezebrouck kan het gestuntel op het middenveld niet langer aanzien. Samuel Kalu komt in de plaats van Anderson Esiti, Brecht Dejaegere schuift op naar een iets centralere positie.

other

Galvao raakt de lat
De 2-0 hangt in de lucht. Galvao beproeft met een schicht zijn kans op vrije trap. Rinne weet niet wat hem overkomt en plaatst er nog net een vingertop tussen. De bal scheert de lat.

yellow_card

Gele kaart

Geel Samuel Gigot

other

Gebauer haalt meteen uit!
Hij staat amper op het veld, maar Gebauer toont zich meteen. De Oostenrijker haalt van ver uit en Jacob Rinne moet alle zeilen bijzetten om de bal uit zijn kooi te ranselen.

yellow_card

Gele kaart voor Stefan Mitrovic

Gele Stefan Mitrovic
Het spel zit op de wagen. Ook Mitrovic krijgt nu een gele kaart onder zijn neus geduwd. Een zoveelste opstootje zorgt opnieuw voor kostbaar secondenverlies.

substitution

Spelerswissel

Vervaning bij Altach
Piesinger kan niet meer verder na de tackle van Esiti. Gebauer komt zijn ploegmaat al vroeg in de eerste helft vervangen.

belga
yellow_card

Gele kaart

Geel Esiti
Esiti gaat zijn boekje te buiten met een stevige tackle en wordt door ref Rainville meer dan terecht op de bon gezwierd. Gele kaart.

other

Ngamaleu maakt het Rinne opnieuw moeilijk
De man van het openingskwartier is ongetwijfeld Altach-spits Ngamaleu. De aanvaller neemt Rinne nu met een verre knal onder vuur. Gent komt goed weg.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Kalifa Coulibaly

other

Coulibaly mist meteen de gelijkmaker
Nog geen twee minuten na de openingstreffer van Altach heeft Coulibaly de gelijkmaker al aan de voet. De Senegalees kan een vrije trap van Milicevic in de rebound evenwel niet op doel besluiten.

goal

Doelpunt voor CASHPOINT SCR Altach

1-0 Altach
Ngamaleu maakt de opdracht voor Gent nog wat zwaarder. Net als in de heenmatch scoort Altach dus opnieuw in de openingsminuten. Asaré laat zich ringeloren op een lange bal door Ngamaleu en die lobt de bal wel heel simpel voorbij Rinne in doel.

other

Gent trekt vooruit
Gent heeft het commando overgenomen, maar kan nog niet echt voor gevaar zorgen. Het evenwicht in de wedstrijd is wel hersteld.

belga
other

Oostenrijks balbezit
Gent kan geen vuist maken in het begin van de wedstrijd en moet de bal vooral aan Altach laten. Een flauwe kopbal van Andrijasevic vormde het enige gevaar tot nog toe.

start

1e helft op gang gefloten

We zijn eraan begonnen
Ref Nicolas Rainville heeft de wedstrijd op gang gefloten. Kan Gent de Oostenrijkse klip omzeilen?

belga
other

Valse generale repetities
De Buffalo's hebben er met een 3-2 nederlaag in en tegen Sint-Truiden een mindere repetitie opzitten, maar ook de Oostenrijkers kenden een stevige valse noot in de aanloop naar deze wedstrijd. Altach verloor dan weer met 4-1.

belga
other

Krijgen we opnieuw een vroeg doelpunt?
Altach heeft intussen een stevige reputatie opgebouwd als vroege vogels. De Oostenrijkers scoorden ook in Gent binnen de tien minuten. Afwachten of dit ook straks het geval wordt, of kan Gent de rollen misschien omdraaien.

other

26,5% kans voor AA Gent
AA Gent moet zich proberen te kwalificeren na een 1-1-gelijkspel in de heenmatch. In de geschiedenis van de Europese bekercompetities lukte het een ploeg in 230 van de 867 gevallen om dat voor mekaar te krijgen. Dat komt neer op 26,5 procent kans voor de Buffalo’s. Bij de teams die erin slaagden, zitten zes Belgische clubs: tweemaal Standard (in 1980-’81 ­tegen zowel Steaua Boekarest als Dynamo Dresen) en Anderlecht (tegen Grasshoppers Zürich in 1991-’92 en Rapid Wien in 2007-’08), één keer Lokeren (in 1980-’81 tegen Dinamo Moskou), SV Waregem (tegen AC Milan in 1985-’86), Club Brugge (tegen Lyngby in 1996-’97) en Zulte Waregem (tegen APOEL Nicosia in 2013-’14).

other

De Witte tekent present voor traditionele persmaaltijd

other

Kubo en Sylla verdwijnen naar de bank
Naast de basisplaats voor Damien Marcq is er minder goed nieuws voor Yuya Kubo en Mamadou Sylla. De twee verdwijnen in vergelijking met vorige week naar de bank. Andrijasevic en Coulibaly zijn hun vervangers in de basis.

other

Geen echte thuiswedstrijd voor Altach
Gent speelt straks overigens niet in Altach. Het Stadion Schnabelholz is niet geschikt voor Europees voetbal en dus vindt de wedstrijd plaats in het Tivolistadion in Innsbruck. Omwille van de verplaatsing (175km) worden slechts 3.000 Altach supporters in het stadion verwacht, voor Gent maakten dan weer 200 fans de oversteek.

other

Marcq in basiself
De basiself van AA Gent is intussen bekendgemaakt. Hieronder ziet u de elf namen die aan de aftrap verschijnen. Opvallend is de basisplaats van Damien Marcq, die als buffer voor de verdediging mee voor defensieve zekerheid moet zorgen. Vorige week toonde Marcq zich nochtans heel twijfelachtig in die rol.

voorbeschouwing

Voor AA Gent is het van moeten vanavond. Als de Gentenaars dit seizoen Europees nog in actie willen komen, moeten ze winnen op het veld van het Oostenrijkse Altach. Die werden vooraf beschouwd als een makkelijk te overwinnen tegenstander, maar dwongen de troepen van Hein Vanhaezebrouck vorige week wel tot een gelijkspel in de eigen Ghelamco Arena. De Oostenrijkers, die vorig jaar vierde eindigden in de competitie, hebben zo de betere uitgangspositie voor de terugmatch.

Gent had allicht gehoopt extra vertrouwen te kunnen tanken met een geslaagd competitiedebuut, maar ook daar liep het fout. De voormalige landskampioen ging afgelopen weekend met 3-2 onderuit op het veld van STVV. Een vroegtijdige Europese uitschakeling zou dus niets minder dan een eerste crisis ontketenen in de Arteveldestad. Dit terwijl de club ook deze zomer zeer ambitieus inkocht en vooralsnog bij de absolute titelkandidaten wordt gerekend.

Maakt Gent komaf met de gemiste seizoensstart of loopt het een Europese kater op? Volg alle actie LIVE bij HLN.be vanaf 20u30!

photo_news

Lees meer