nabeschouwing

Herbeleef hoe AA Gent na spektakelmatch tegen Braga tevreden moet zijn met puntje

  • Vijfde speeldag Europa League
  • Stadion: Ghelamco Arena
  • AA Gent ontvangt in eigen huis Sporting Braga
  • Hein Vanhaezebrouck wil driepunter met oog op kwalificatie

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

other

Het zit erop!
AA Gent kreeg nog een hoekschop, maar die komt Matheus relatief ver plukken. Daarna maakt Bezborodov meteen een einde aan de wedstrijd, 2-2 is de eindstand in de Ghelamco Arena.

other

Ze vallen als vliegen bij Braga
Bij de bezoekers moet al een tweede speler verzorging krijgen in de toegevoegde tijd. Het Gentste publiek is razend, de klok loopt nog even door.

yellow_card

Gele kaart voor Pedro Tiba

Gele kaart Pedro Tiba

other

Matton vindt geen gaatje
Matton komt naar binnen met de bal naar de voet, maar de invaller vindt geen gaatje. Braga houdt voorlopig goed stand.

substitution

Kenneth Saief vervangen door Thomas Matton

Thomas Matton komt in de plaats van Kenny Saief

other

We krijgen vijf minuten extra tijd.

substitution

Ricardo Horta vervangen door Pedro Miguel Martins Santos

Pedro Santos komt in de plaats van Ricardo Horta

substitution

Spelerswissel

Jérémy Perbet komt in de plaats van Anderson Esiti

yellow_card

Gele kaart voor Renato Neto

Gele kaart Renato Neto

other

Milicevic knalt over
De bal valt op de rand van de zestien voor de voet van Milicevic. De Bosniër haalt in één tijd uit, maar mikt een metertje over. De Buffalo gaan nog nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt, kunnen ze dat ook vinden?

substitution

Spelerswissel

Rui Fonte komt in de plaats van Ahmed Hassan

other

Hassan ontsnapt bij Nielsen
De snelle Egyptenaar Ahmed Hassan ontsnapt in de rug van Nielsen en viseert de verste hoek. Met een ultieme tackle kan Mitrovic de bal achter in hoekschop werken. Gent ontsnapt.

substitution

Spelerswissel

Brecht Dejaegere komt in de plaats van Moses Simon

other

Gent drukt door
De Buffalo's voelen dat de bezoekers wat naar adem happen en proberen op te schuiven. De bal gaat goed van voet tot voet, maar in de zone van de waarheid geeft Braga voorlopig niets weg.

Photo News
substitution

Spelerswissel

Artur Jorge komt in de plaats van André Pinto

other

Simon plaatst de bal over en naast
Simon komt in balbezit in de zestien en de Nigeriaan kapt Pinto slim uit. De winger heeft veel tijd om zijn schot te wapenen, maar dat doet hij niet goed. De bal gaat over en naast, Matheus moet niet ingrijpen.

other

Saief krult naast
Ook Gent kan een eerste keer dreigen in de tweede helft, maar Saief krult de bal met zijn linker naast.

Photo News
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Stefan Mitrovic

other

Braga treft de lat!
Mitrovic verspeelt de bal en via Stojiljkovic belandt de bal bij Eduardo. Die trapt en Thoelen moet opnieuw lossen. Horta komt in balbezit, maar de knal van de creatieve middenvelder spat uiteen op de dwarsligger.

other

Milicevic blijft liggen
Pinto speelt de bal te ver voor zich uit en Milicevic lijkt te kunnen profiteren. De aanvoerder van Braga verovert de bal echter al snel opnieuw, maar plant zijn knie daarbij ook vol op de dij van Milicevic. De Bosniër blijft even aangeslagen op de grond liggen.

other

Vrije trap Braga
Mitrovic werkt Hassan tegen de grond en Braga mag een vrije trap nemen vanaf een interessante plek. Eduardo zet zich achter de, maar Nielsen kan wegwerken.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Scheidsrechter Bezborodov heeft de tweede helft op gang gefloten. Kan Gent de zege nog pakken?

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Rusten bij 2-2 na een knotsgekke eerste helft. AA Gent kwam twee keer op pijnlijke wijze op achterstand, maar Coulibaly en Milicevic zetten de scheve situatie telkens snel recht. Komen de Buffalo's in de tweede helft nog tot scoren?

Photo News
EPA
BELGA
goal

Doelpunt voor KAA Gent

GOAL! Daar is Milicevic al met de 2-2!
Vier minuten na de 1-2 van Hassan hangen de bordjes alweer gelijk. Matheus kan een zwakke poging van Neto net goed verwerken en de doelman duwt het leer zomaar in de voeten van Milicevic. Die moet de 2-2 maar in doel leggen.

goal

Doelpunt Ahmed Hassan

GOAL! Ahmed Hassan zorgt meteen voor de 1-2!
Tweede kans, tweede goal voor de bezoekers. Asare verliest Wilson Eduardo volledig uit het oog en de winger kan op doel besluiten. Thoelen brengt redding, maar hij duwt de bal ongelukkig in de voeten van Ahmed Hassan. De Egyptenaar houdt Mitrovic af en legt binnen: 2-2.

goal

Doelpunt voor KAA Gent

GOAL! Kalifa Coulibaly scoort de gelijkmaker!
Daar is de inmiddels verdiende gelijkmaker van de Buffalo's. Neto zet de bal listig voor naar de eerste paal en daar pakt Coulibaly uit met een heerlijke omhaal. De Malinees plaats de bal knap in de verste hoek en Matheus kan er niet meer bij. 1-1!

other

Saief trapt tegen de arm van Pinto
Foket krijgt plots veel ruimte op rechts en de Rode Duivel zet uitstekend voor naar Saief. De trapt met links, maar Pinto gooit zich in de baan van de bal en blokt. De aanvoerder van de bezoekers doet dat echter met de arm, maar Bezborodov legt het leer niet op de stip.

BELGA
other

Neto afgeblokt
Een voorzet van Saief wordt weggekopt, maar de bal valt wel voor de voet van Neto. De middenvelder vuurt een pegel af, maar Rosic kopt weg. De Serviër moet daar even van bekomen, maar kan wel voortspelen.

Photo News
Photo News
other

Gent probeert te reageren
De Ghelamco Arena is stil geworden na de openingstreffer. Op het veld proberen de Buffalo's wel te reageren, maar de thuisploeg komt voorlopig niet in de buurt van Matheus.

REUTERS
goal

Doelpunt voor Sporting Braga

GOAL! Nikola Stojiljkovic zet de bezoekers op rozen: 0-1!
Tegen de gang van het spel in klimt Braga op voorsprong. De Portugezen steken voor het eerst hun neus aan het venster, maar dat levert wel meteen resultaat op. Thoelen kan een zwabberbal niet klemmen en Stojiljkovic is er als de kippen bij om het leer in doel te duwen. Opdoffer voor de Buffalo's.

other

Pinto helpt Matheus
Na balverlies van Goiano kan Milicevic doorstomen naar de zestien. De Bosniër probeert de bal in de linkerbovenhoek te krullen, maar aanvoerder Pinto kan voor de lijn wegkoppen. Doelman Matheus moet daardoor niet in actie komen.

other

Simon met eerste schotje tussen de palen
De thuisploeg zorgt voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Simon kan trappen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar het schot(je) van de Nigeriaanse dribbelkont kan Braga-doelman Matheus niet bedreigen.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De Russische scheidsrechter Vladislav Bezborodov heeft de wedstrijd op gang gefloten. Bij winst zet AA Gent vanavond een stap richting Europese overwintering, bij verlies zijn de Buffalo's uitgeschakeld.

other

Opstellingen

In vergelijking met de competitiezege op het veld van Excel Moeskroen wijzigt Hein Vanhaezebrouck zijn elfal op drie posities. Van der Bruggen, Matton en Perbet verschuiven naar de bank. Esiti, Saief en Coulibaly komen in de ploeg. In doel krijgt Thoelen nog altijd de voorkeur op Rinne.

Gent: Thoelen, Nielsen, Mitrovic, Asare, Foket, Neto, Esiti, Saief, Milicevic, Simon, Coulibaly

Braga: Matheus, Rosic, André Pinto, Wilson, Hassan, Baiano, Stojiljkovic, Ricardo Horta, Tiba, Vukcevic, Marcelona Goiano

Photo News

voorbeschouwing

Hein Vanhaezebrouck wond er zoals steeds geen doekjes om: AA Gent moet simpelweg winnen tegen Sporting Braga. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar het is voor de Buffalo's effectief van moeten. Mits winst wipt de ploeg die ons land vorig jaar zo knap vertegenwoordigde in de Champions League immers over de nummer twee in Groep H van de Europa League.

Afgekeurde goal Neto
Bij een gelijkspel heeft Gent nog een kans op kwalificatie, maar ligt het lot niet meer in eigen handen. In Portugal kaapten de Oost-Vlamingen op de eerste speeldag een punt weg, al was er toen wel die onterecht afgekeurde goal van Renato Neto. En die bepalende fase ligt nog altijd zwaar op de maag van de fans die morgen de Ghelamco Arena moeten doen kolken. De tent is alvast uitverkocht en dus belooft het een hete Europese avond te worden.

Mis niks van de belangrijke match tussen AA Gent en Sporting Braga, LIVE op HLN.be vanaf 19 uur!

Photo News
Photo News

Lees meer