nabeschouwing
MUN
MUN
2
1
AND
AND
MUN
AND

Herbeleef hoe Anderlecht pas in de verlengingen kraakte op Old Trafford

  • Aftrap 21u05
  • Old Trafford
  • Scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco (SPA)
  • Heenmatch 1-1

highlights

fase per fase

stop

2e verlenging afgefloten

Einde 2e helft verlenging
Na 120 minuten voetballen is het Europees avontuur van Anderlecht voorbij. Rashford zorgde uiteindelijk voor de beslissing.

other

Kara buffelt het leer over
Anderlecht blijft de bal maar in de zestien pompen en dat levert een kopkans op voor Kara. De Senegalees buffelt de bal echter over de kooi van Romero.

other

3-1 afgekeurd
Martial lijkt de match definitief te beslissen, maar de goal van de Fransman wordt afgekeurd.

other

Acheampong bijna met de 2-2!
Kara is mee voorin gaan postvatten en dat levert Anderlecht nog een enorme kans op. Acheampong kan van dichtbij koppen, maar de Ghanees mikt de bal recht in de armen van Romero.

other

Wat kan paars-wit nog?
Het vet lijkt van de soep bij Anderlecht. De Brusselaars zijn al diep moeten gaan en de 2-1 van Rashford was een stevige opdoffer. Kunnen de manschappen van Weiler nog voor dreiging zorgen?

other

Rubén opnieuw met prima save
Na een prima actie vindt Martial Pogba op rechts. De duurste voetballer aller tijden viseert de verste hoek, maar daar kan Rubén redding brengen.

goal

Doelpunt Marcus Rashford

2-1 Marcus Rashford
Valt hier de beslissing? Rashford wint het van Dendoncker en duwt de 2-1 voorbij Rubén in doel. Old Trafford ontploft, op het vak met 3.000 Anderlecht-fans na.

start

2e verlenging op gang gefloten

Aftrap 2e helft verlenging

stop

1e verlenging afgefloten

Einde 1e helft verlenging

other

Tielemans van ver
Anderlecht komt er nog eens uit. Tielemans haalt vernietigend uit met links. Romero brengt in twee tijden, en net voor de neus van Kiese Thelin, redding.

other

Geen 2-1
Pogba tikt de 2-1 tegen de netten, maar het feestje gaat niet door. De ref heeft - terecht - een duw van Fellaini gezien.

other

United drukt door
Manchester United is de gevaarlijkte ploeg in de verlengingen. Anderlecht sleept zich naar het einde en komt er niet meer uit.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Dennis Appiah

other

Dribbel Mkhitaryan
Mooie beweging van de Armeniër van Manchester United. Ook de pass van Mkhitaryan mag er zijn. Gelukkig voor Anderlecht ruimt Kara op.

other

Obradovic met links
Een streep van Obradovic wijkt nipt af en gaat maar een metertje naast. Anderlecht zorgt voor het eerste echte gevaar in de eerste verlenging.

start

1e verlenging op gang gefloten

Aftrap 1e helft verlenging
Op Old Trafford zijn ze klaar voor de eerste verlenging. Zonder Ibrahimovic. Die is geblesseerd naar de kleedkamer gegaan. Martial is zijn vervanger.

other

Ibrahimovic geblesseerd
In de slotseconden van de wedstrijd komt Ibrahimovic bijzonder slecht neer. De Zweed lijkt zich zwaar geblesseerd te hebben. Afwachten of hij kan meedoen in de verlengingen, maar het ziet er niet goed uit.

substitution

Zlatan Ibrahimovic vervangen door Anthony Joran Martial

Anthony Martial komt in de plaats van Zlatan Ibrahimovic

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Geen beslissing na de reguliere speeltijd. De verlengingen moeten voor een winnaar zorgen. Zit er nog iets in de tank bij Anderlecht?

AP
other

Twee minuten extra

other

Rashford in het zijnet
Nieuwe kans voor de thuisploeg. Ibrahimovic bereikt Rashford, die in de verkeerde kant van het net besluit.

other

Op naar verlengingen?
Anderlecht komt er niet meer uit en hoopt op verlengingen. Manchester United wil graag nog in de reguliere speeltijd voor de beslissing zorgen. Valt er nog een appel uit de kast?

other

Rashford buitenspel
De vlag gaat de lucht in bij Rashford. De jonge aanvaller laat nog de netten trillen en mag blij zijn dat hij geen geel krijgt daarvoor.

other

Krampen bij Acheampong
Net wanneer alle wissels op zijn bij Anderlecht, gaat Acheampong neer met krampen. De Ghanees heeft pijn aan de kuit.

AFP
substitution

Spelerswissel

Isaac Kiese Thelin komt in de plaats van Lukasz Teodorczyk

other

Pogba van dichtbij
De kansen stapelen zich nu wel op bij Manchester United. Op een hoekschop krijgt Pogba van heel dichtbij de bal niet tussen de palen.

other

Druk van United
De Mancunians trekken nu vol in de aanval. Anderlecht kreunt onder de druk van de thuisploeg. Weiler gaat met Kiese Thelin zo meteen zijn derde en laatste troef op tafel gooien.

other

Geen penalty
Ibrahimovic gaat na een contact met Kara neer in de zestien. De ref wil niet weten van een strafschop en wuift het appel weg.

other

Grote misser Zlatan
Anderlecht ontsnapt opnieuw. Fellaini kopt door naar Ibrahimovic, die het leer niet voorbij Rubén krijgt.

other

Appiah herstelt zijn eigen blunder
Anderlecht komt met de schrik vrij. Appiah trapt een gat in de lucht en zo kan Rashford alleen op doel af. De jonge aanvaller omspeelt Rubén, maar moet dan te ver naar de buitenkant uitwijken. Appiah is goed gevolgd en herstelt zijn eigen foutje.

other

Rashford naast
Manchester United maakt niet echt indruk vandaag. Rashford probeert het eens vanop afstand. Tevergeefs.

substitution

Alexandru Mihaita Chipciu vervangen door Massimo Bruno

Massimo Bruno komt in de plaats van Alexandru Chipciu

substitution

Spelerswissel

Nicolae Stanciu komt in de plaats van Sofiane Hanni
Weiler haalt verrassend genoeg Hanni naar de kant. Ook Chipciu mag gaan rusten.

other

Kopbal Fellaini
Op een corner laat Fellaini meteen zijn meerwaarde zien. De Rode Duivel plant een elleboog in de nek van Teodorczyk en kan zo koppen. Rubén staat pal. Ook Bruno maakt zich op om in te vallen.

substitution

Jesse Ellis Lingard vervangen door Marouane Fellaini-Bakkioui

Marouane Fellaini komt in de plaats van Jesse Lingard
Daar is de invalbeurt van Fellaini. Ondertussen maakt bij Anderlecht Stanciu zich klaar om in te vallen.

other

Fellaini warmt zich op
Bij Manchester United maakt Fellaini zich klaar om in te vallen. Onze landgenoot moet voor meer duel- en kopkracht zorgen.

Getty Images
other

Fluitjes
Het publiek op Old Trafford is niet tevreden met de prestatie van Manchester United. Af en toe rolt een fluitconcert van de tribunes.

other

Kopbal Teodorczyk
Alweer een mooie combinatie bij Anderlecht. Een kopbal van Teodorczyk valt in de armen van Romero.

other

Chipciu voorlangs
De Roemeen is één van de mindere bij Anderlecht. Toch probeert hij het te forceren met een schot vanop afstand. Romero ziet het leer voorlangs verdwijnen.

other

Geen 2-1
Wat een inspanning van Shaw. De linksachter haalt de achterlijn en zet gevaarlijk voor. Lingard raakt op anderhalve meter van het doel de bal net niet goed genoeg. Hier ontsnapt paars-wit.

other

'Teo' laat het liggen
Blind laat zich ringeloren en zo krijgt Teodorczyk een zee van ruimte. De Pool zoekt naar zijn rechter, maar moet het noodgedwongen met zijn mindere linker doen. Anderlecht houdt er slechts een hoekschop aan over. Hier zat veel meer in.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Er wordt opnieuw gevoetbald op Old Trafford. Kan Anderlecht zich verzekeren van een ticket voor de halve finale?

other

Mulder: "Ben onder de indruk van Anderlecht"
Tijdens de rust blikte onze huiscolumnist Jan Mulder terug op de eerste 45 minuten van Anderlecht op Old Trafford. "Ik ben onder de indruk. Het is geweldig wat Anderlecht hier op de mat legt. Het zijn snelle leerlingen. Vorige week was het klasseverschil groot, vandaag niet. Die Hanni speelt me daar een wedstrijd. Ook Dendoncker. Hij is overtuigd van zijn eigen kwaliteiten, dat merk je. Twee grote spelers op dit schitterende veld. Bij Manchester United zijn ze doodsbenauwd."

Getty Images
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Sterke eerste helft van Anderlecht. Manchester United kwam ietwat tegen de gang van het spel in op voorsprong via Mkhitaryan, maar na enkele knappe reddingen van Rubén herstelde paars-wit het evenwicht. Hanni knalde de verdiende gelijkmaker tegen de touwen.

other

Sterk Anderlecht
Paars-wit doet het uitstekend in Manchester. Hanni omspeelt Romero, maar diens controle is niet goed genoeg.

other

Twee minuten extra

other

Mkhitaryan hoog over
De wedstrijd gaat nu goed op en neer op Old Trafford. Een botsende bal neemt Mkhitaryan met links op de slof. Zijn poging verdwijnt in de tribune.

other

Shaw met rechts
Uitstekende pass van Pogba richting Shaw. De linksachter moet gelukkig met zijn rechter trappen. Rubén raapt op.

Getty Images
other

"Al wie niet springt, is FCB"
De fans van Anderlecht kirren van de pret en laten de kans niet liggen om een sneer uit te delen aan aartsrivaal Club Brugge, de tegenstander van zondag. "Are you watching, FCB?" en "al wie niet springt, is FCB" rolt van de tribunes in Manchester.

other

Mourinho niet tevreden
Anderlecht zit in een uitstekende periode en dat zint Mourinho hoegenaamd niet. De Portugees ziet hoe zijn ploeg het balverlies en de foute passes opstapelt.

goal

Doelpunt Sofiane Hanni

1-1 Sofiane Hanni
Daar is dan toch de gelijkmaker van Anderlecht en het is verdiend! Een schot van Tielemans wijkt af en spat uiteen op de lat. In de rebound worstelt Teodorczyk even met de bal, maar het is uiteindelijk Hanni die de 1-1 tegen de touwen ramt.

other

Vrije trap Tielemans
Na een fout van Pogba op Hanni krijgt Anderlecht een vrije trap op een interessante plek. Tielemans krult het leer goed over de muur, maar kan te weinig kracht achter zijn schot zetten om Romero te verontrusten. Paars-wit groeit in de wedstrijd.

Getty Images
other

Ook Dendoncker mist
Anderlecht krijgt op vijf minuten tijd plots twee huizenhoge kansen. Appiah zet zich door en legt terug tot bij Dendoncker. Die kraakt zijn schot en via een verdediger van Manchester United hobbelt de bal in hoekschop.

substitution

Faustino Marcos Alberto Rojo vervangen door Daley Blind

Daley Blind komt in de plaats van Marcos Rojo
De aangekondigde wissel. Blind komt de geblesseerde Rojo vervangen.

other

Acheampong mist 1-1
Een misverstand tussen Rojo en Bailly levert bijna de gelijkmaker op voor Anderlecht. Oog in oog met Romero laat Acheampong de 1-1 liggen. Ondertussen lijkt het toch over en uit voor Rojo.

REUTERS
other

Rojo heeft pijn
Na een onschuldig duel met Chipciu moet Rojo verzorgd worden aan de knie. Blind warmt zich al op uit voorzorg. De Argentijn gaat toch nog proberen.

Getty Images
other

United baas
Na een aarzelend begin heeft Manchester United de match in handen genomen. Anderlecht holt achter de bal aan.

AFP
other

Wéér Rubén
De Spaanse doelman speelt zich in de kijker op Old Trafford. Een heerlijke plaatsbal van Lingard zweeft Rubén mooi uit zijn kooi.

REUTERS
other

Bijna 2-0
Op een hoekschop moet Rubén alles uit de kast halen om Pogba van de 2-0 te houden. Prima redding van de Spanjaard, die het leer van onder de dwarsligger tikt.

yellow_card

Gele kaart voor Youri Tielemans

Gele kaart Youri Tielemans
Tielemans gaat op de bon na een professionele overtreding op Rashford. Tielemans mist zo wel een eventuele halve finale.

goal

Doelpunt Henrikh Mkhitaryan

1-0 Henrikh Mkhitaryan
Het doelpunt valt jammer genoeg aan de overkant. Kara staat eerst nog pal op een snelle tegenaanval, maar de Senegalees verliest wel zijn evenwicht. Zo krijgt Mkhitaryan de nodige ruimte om aan te leggen en te scoren. Tegen de gang van het spel in, durven we stellen.

other

Bijna Teodorczyk
Nieuwe speldenprik van Anderlecht. Teodorczyk kan net niet bij een gevaarlijke voorzet.

other

Hoopgevende start
Anderlecht begint niet onaardig aan de partij op Old Trafford. De Brusselaars proberen al combinerend Manchester United pijn te doen. Ondertussen blijft de paars-witte aanhang voor de sfeer zorgen.

other

Dendoncker nipt over
Vanuit het niets is Anderlecht dicht bij de openingsgoal. Dendoncker legt aan van heel ver. Romero verkijkt zich op het schot en mag blij zijn dat de bal nipt over zijn kooi vliegt.

other

Druk United
De Mancunians willen Anderlecht meteen naar de keel grijpen. Lingard duikt de zestien in, maar zijn voorzet is niet goed genoeg. Kara ruimt op.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De bal rolt op Old Trafford! Manchester United brengt de wedstrijd op gang. Kan Anderlecht zorgen voor een stunt van jewelste?

other

Mourinho: "Rooney kan ons helpen"
"Ik kan niet elke wedstrijd dezelfde spelers opstellen", aldus José Mourinho. "Zlatan speelt. Rooney is klaar, niet voor negentig minuten, maar hij kan invallen. Als we in de problemen zitten, kan hij ons helpen.

other

Weiler: "Als trainer moet je niet dromen"
"We moeten nu enkel over deze match spelen, want het wordt een moeilijke tegenstander. Pas daarna kunnen we kijken naar de partij tegen Club Brugge", vertelde René Weiler voor afloop. "Dit is een fantastisch stadion. Het is duidelijk dat we eerst goed moeten verdedigen en er dan proberen uitkomen op de tegenaanval. Of ik gedroomd heb vannacht? Nee, als trainer moet je niet dromen."

Getty Images
other

Uitstekende sfeer
De fans van Anderlecht hebben er zin in. Op Old Trafford zorgen ze al voor een heerlijk luidruchtige sfeer.

other

Thuisreputatie
Op Old Trafford is Manchester United in Europa dit seizoen bijzonder sterk. Alle vijf wedstrijden werden gewonnen in het Theatre of Dreams. Anderlecht kon dan weer over het Kanaal nooit winnen van een Engelse club.

other

Opstellingen
Vijf wijzigingen bij Manchester United, waar Zlatan Ibrahimovic opnieuw zijn plekje in de basis opeist. Ook Romero, Shaw, Carrick en Mkhitaryan mogen opnieuw meedoen. Marouane Fellaini zit op de bank. Bij Anderlecht keert Rubén zoals verwacht terug in doel en houdt Weiler vast aan zijn type-elftal. Kara speelt, net als Hanni en Teodorczyk.
Manchester United
Romero; Valencia, Rojo, Bailly, Shaw; Carrick, Pogba; Lingard, Mkhitaryan, Rashford; Ibrahimovic
Bank
De Gea, Blind, Fellaini, Ander Herrera, Young, Martial, Rooney

Anderlecht
Rubén; Appiah, Kara, Spajic, Obradovic; Tielemans, Dendoncker, Hanni; Chipciu, Teodorczyk, Acheampong
Bank
Boeckx, Deschacht, Bruno, Nuytinck, Capel, Kiese Thelin, Stanciu

other

Ochtendwandeling in een park
De spelers van Anderlecht hielden deze ochtend een training in het Castlefield park van Manchester. Een Brit filmde alles. Hier kunt u de beelden bekijken!

other

Kara heeft er zin in
Of hij straks aan de aftrap komt, is nog niet zeker, maar Kara kijkt alvast met vertrouwen naar de clash tegen Manchester United. De Senegalees postte op Twitter onderstaande foto.

voorbeschouwing

Krijgen we één of misschien zelfs twee Belgische ploegen in de halve finales van de Europa League? Racing Genk probeert tegen Celta de Vigo een 3-2 achterstand om te buigen in de Luminus Arena, en op hetzelfde moment trekt Anderlecht naar het mythische Old Trafford, waar het moet scoren.

Dankzij een rake buffelstoot van Leander Dendoncker in het slot van de wedstrijd, hield paars-wit Manchester United vorige week op een 1-1. Kwalificatie in het 'Theatre of Dreams' zou dan ook een stunt van jewelste zijn. Toch stelt René Weiler mogelijk niet zijn sterkste elftal op. Met de topper tegen Club Brugge van zondag in het verschiet, houdt de Zwitser mogelijk vast aan zijn rotatiepolitiek.

Lukt het Anderlecht om te stunten in Manchester? Volg het allemaal LIVE op HLN.be vanaf 21u05!

15 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • E H

    Vreselijk om te nergens te kunnen zien op tv of hier te kunnen lezen dat er wel een Hollandse club verder is naar de halve finale

  • Pas Quello

    Wie kijkt hier nu nog naar ??? Voetbal stierf toen Juan Lozano zijn been brak. De overbetaalde sukkels vol tattoos, die tegenwoordig de dienst uitmaken, zijn marginale buitenlandse nitwits met kapsones en zonder greintje klasse. Voetbal is vermoord door kapitaal en is nonsense voor de herzenloze dwaze meute.

Lees meer