nabeschouwing

Herbeleef hoe Kortrijk Charleroi met 2-1 aan de kant zette

  • Aftrap 20u30
  • Guldensporenstadion
  • Scheidsrechter Jonathan Lardot
  • Charleroi mist winst naast leider Zulte Waregem

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

goal

Doelpunt voor Charleroi

2-1 David Pollet
Charleroi heeft dan toch zijn doelpunt te pakken. Pollet scoort een knappe goal, maar de aansluitingstreffer komt te laat. De ref fluit de match meteen af bij de aftrap.

substitution

Spelerswissel

Thanasis Papazoglou komt in de plaats van Idriss Saadi
De matchwinnaar mag gaan rusten. Papazoglou krijgt zo nog drie minuten om zich iet of wat in de kijker te spelen.

other

Drie minuten extra

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Idir Ouali
Ouali gaat in het slot nog op de bon na een tik op Fall. Charleroi lijkt niet meer bij machte om Kortrijk te verontrusten.

substitution

Spelerswissel

Stijn De Smet komt in de plaats van Birger Verstraete
Onder luid applaus gaat Verstraete naar de kant. De Smet is zijn vervanger.

goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

2-0 Idir Ouali
De drie punten zijn zo goed als zeker binnen voor KV Kortrijk. Métanire gaat op snelheid zijn flank af en behoudt dan het overzicht. Ouali krijgt het leer op de linkerkant en faalt niet: 2-0.

substitution

Spelerswissel

Cristian Benavente komt in de plaats van Francisco Martos

other

Tainmont naast
Krijgen we nog een slotoffensief van Charleroi. Tainmont rukt op en trapt een dikke twee meter naast het doel van Kaminski.

other

Kage naast
De voorsprong voor Kortrijk is verdiend. Charleroi komt er nauwelijks aan te pas en mag blij zijn dat de Kerels voorin te slordig omspelen met de kansen. Nu besluit Kage naast.

other

Saadi mist
Wat een kans voor KV Kortrijk! Saadi zet zijn bewaker met een subtiele tik in de wind, maar haalt dan onbesuisd uit. Hier zat veel meer in!

BELGA
substitution

Spelerswissel

Sidy Sarr komt in de plaats van Xavier Mercier

substitution

Spelerswissel

Mamadou Fall komt in de plaats van Sotirios Ninis

BELGA
other

Bijna 1-1
Eindelijk eens een goede kans voor Charleroi. Tainmont speelt Baby aan in de zestien en die vindt op zijn beurt Pollet. Die duwt het leer recht op Kaminski.

goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

1-0 Idriss Saadi
Op een perfecte diepe bal van Mercier loopt Saadi uitstekend in de rug van de defensie. De topschutter van Kortrijk komt oog in oog met Penneteau en lepelt het leer enig mooi over de doelman van Charleroi. Knappe goal!

other

Doelpunt Saadi terecht afgekeurd
De bal ligt in het net, maar het feestje gaat niet door. Saadi staat meer dan een meter buitenspel en wordt terecht afgevlagd.

other

Pollet afgevlagd
Eindelijk eens wat opwinding. Gigot blokt een prima knal van Tainmont af. Een doelpunt zou sowieso niet geteld hebben, want de vlag staat in de lucht voor buitenspel van Tainmont.

Photo News
other

Zelfde spelbeeld
De tweede helft is een kopie van de eerste. De fans van Charleroi zorgen voor de sfeer in een kansarme match.

Photo News
other

Tainmont met rechts
De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor Charleroi. Tainmont probeert het met zijn mindere rechter en knalt naast en over.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Er wordt opnieuw gevoetbald in de tweede helft. Krijgen we nu wel kansen te zien?

Photo News
substitution

Spelerswissel

David Pollet komt in de plaats van Chris Bedia
Mazzu grijpt in bij de rust. De onzichtbare Bedia blijft in de kleedkamer voor Pollet.

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

other

Misser Saadi
De topschutter van Kortrijk krijgt een unieke kans om de netten vanavond voor een eerste keer te laten trillen. Saadi is echter te verrast om af te werken. Penneteau blijft koelbloedig en pakt de bal.

other

Krijgen we nog een goal?
De fans zijn nog niet echt verwend geweest in de eerste helft. De rust nadert. Gaan met met een brilscore de rust in of valt er nog een doelpunt uit de lucht?

other

Métanire hoog over
Kortrijk is op zoek naar de openingsgoal, maar echt uitgespeelde kansen zijn er nog niet geweest. Op een hoekschop neemt Métanire een afvallende bal in één tijd op de slof. Het leer vliegt het stadion uit.

other

Mooie aanval Kortrijk
De kansen blijven schaars in het Guldensporenstadion, maar nu legt KVK toch een mooie combinatie op de mat. Jammer genoeg voor de thuisfans blijft het zonder gevolg. Saadi wordt niet bereikt in de zestien.

other

Sterke Diandy
Op een mislukte hoekschop denkt Kortrijk een counter in elkaar te boksen. Dat is buiten Diandy gerekend. De middenvelder wint het op kracht en snelheid en verovert de bal opnieuw.

other

Marcq afgeblokt
Eindelijk komt Charleroi eens piepen. De bal komt met een gelukje voor de voeten van Marcq. De middenvelder kan trappen, maar ziet zijn schot afgeblokt worden. Hoekschop voor de Carolo's, de eerste.

other

Saadi onterecht afgevlagd
Na balverlies van Mata gaat het snel bij KV Kortrijk. Kage stuurt Saadi diep, maar die wordt laat, en vooral onterecht, afgevlagd voor buitenspel.

BELGA
other

1-0 hangt in de lucht
Kortrijk blijft voor gevaar zorgen. Een doelpunt hangt in de lucht in het Guldensporenstadion. Charleroi is dan weer aanvallend onmondig.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Steeven Willems
Willems komt veel te laat in op Ouali en gaat terecht op de bon. Kortrijk krijgt een vrije trap op een interessante positie. Rolland vindt Goutas in de zestien. De Griek kopt over het doel van Penneteau.

other

Wachten op Charleroi
De Carolo's zijn nog niet gevaarlijk geweest. Achterin houdt Kortrijk het goed op slot.

other

Bijna 1-0
Uitstekende kans voor KV Kortrijk. Saadi duikt de zestien in, maar treuzelt te lang. Willems houdt met een scherpe tackle de nul op het bord.

other

Saadi net niet
De topschutter van KV Kortrijk staat al drie wedstrijden droog en wil graag vandaag de netten nog eens laten trillen. Hij kan net niet bij een pass van Mercier.

other

Kortrijk controleert
De openingsfase is voor de Kerels. Saadi loopt buitenspel op een knappe pass van Mercier.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
KV Kortrijk trapt speeldag 14 op gang. Behouden de West-Vlamingen hun ongeslagen thuisreputatie?

other

Opstellingen
Zoals verwacht krijgt Goutas opnieuw zijn kans bij KV Kortrijk. Pavlovic verhuist zo naar de bank, net als Papazoglou. Bij Charleroi houdt Mazzu vast aan hetzelfde elftal dat op de vorige speeldag niet verder dan 2-2 kwam bij STVV.
Kortrijk
Kaminski, Métanire, Gigot, Goutas, Joaozinho, Verstraete, Rolland, Mercier, Ouali, Kage, Saadi
Charleroi
Penneteau, Mata, Martos, Willems, N'Ganga, Diandy, Marcq, Ninis, Baby, Tainmont, Bedia

BELGA
Photo News

voorbeschouwing

AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard kwamen de afgelopen dagen in Europa in actie en zo krijgen KV Kortrijk en Charleroi vandaag de eer om speeldag 14 op gang te trappen. Beide ploegen doen het uitstekend. De Kortrijkzanen staan op de rand van een plek in de top zes, terwijl Charleroi bovenin meedraait. De Carolo's kunnen zelfs (voor even) naar de leiding springen. Daarvoor moet wel gewonnen worden in West-Vlaanderen.

Mis geen minuut van deze partij en volg alles LIVE op HLN.be vanaf 20u30!

Lees meer