nabeschouwing
KVO
KVO
0
0
OLM
OLM

HERBELEEF hoe Oostende een verdienstelijk gelijkspel uit de brand sleepte

  • Stadion: Versluys Arena
  • Scheidsrechter: Marco Guida
  • Eerste Europese thuiswedstrijd ooit voor KVO
  • Oostende moet 4-2-nederlaag ophalen

highlights

fase per fase

stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het eerste Europese avontuur van Oostende zit erop. De troepen van Vanderhaeghe mogen best fier zijn op hun prestatie, ondanks de vroege exit.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Grégory Sertic

other

Streep Rozehnal
Rozehnal haalt de trekker over en pakt uit met een forse streep. Zijn knal zoeft niet zo gek ver over. Oostende verdient, zeker op basis van de tweede helft, een doelpunt.

substitution

Spelerswissel

Doria komt in de plaats van Dimitri Payet

other

Slotminuten
Invaller Njie laat zich meteen gelden, maar Proto komt goed tussen. Marseille lijkt de schaapjes op het droge te hebben. Oostende heeft nog vijf minuten plus wat toegevoegde speeltijd om twee keer de netten te doen trillen.

other

Marseille kijkt kat uit de boom
Doelrijpe kansen blijven uit de jongste minuten. Aan goede wil nochtans geen gebrek bij Oostende. Marseille kijkt de kat uit de boom en loert op de tegenaanval. Een hoekschop van Payet wordt ontzet door Proto.

substitution

Franck Berrier vervangen door Fernando Canesin Matos

Fernando Canesin Matos komt in de plaats van Franck Berrier

other

Moedig Oostende
Wat de uitslag ook wordt, Oostende heeft zich na de pauze opnieuw getoond aan Europa. Enkel het doelpuntje ontbreekt nog. Intussen is ook Zivkovic vooraan in de strijd gegooid.

substitution

Spelerswissel

Clinton Njie komt in de plaats van Valère Germain

other

Wie breekt de ban?
De tijd begint stilaan te dringen. Yves Vanderhaeghe en zijn mannen hebben nog ruim twintig minuten om minimaal twee keer te scoren.

belga
substitution

Spelerswissel

Richairo Zivkovic komt in de plaats van Joseph Akpala

yellow_card

Gele kaart voor Sébastien Siani

Gele kaart Sébastien Siani
Siani is de eerste KVO-speler die in het boekje gaat. Ocampos ging nochtans wel erg gretig de grond. Een goedkope gele kaart, zo blijkt.

other

Counter Marseille
Ook Marseille steekt nog eens de neus aan het venster. Sertic wordt losgelaten aan de tweede paal, maar mist zijn controle en zo is de kans verkeken.

substitution

Spelerswissel

Grégory Sertic komt in de plaats van Maxime Lopez

other

El Ghanassy mist de 1-0!
Invaller El Ghanassy zet een één-tweetje op met Berrier en verschijnt na een knappe kapbeweging plots oog in oog met Mandanda. De Franse doelman heeft echter een geweldige reflex in huis. Dit had de 1-0 moéten zijn!

other

Oostende zoekt naar 1-0
Oostende is prima aan de tweede helft begonnen. De aanvallende impulsen zijn duidelijk. Wie flakkert de hoop voor de kustploeg aan?

other

Kopkans Milic
Na een hoekschop van Berrier heeft Milic een vrije kopkans, maar hij kan zijn hoofd niet goed tegen het leer drukken. Weg kans.

belga
other

Proto attent op schot Payet
Ook Marseille prikt een eerste keer na de pauze. Proto moet alles uit de kast halen om een plaatsbal van Payet uit zijn doel te ranselen.

other

Pegel Siani
Oostende probeert het laken naar zich toe te trekken. Siani pakt uit met een loeier van buiten de zestien. Het leer verdwijnt ruim over.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

substitution

Spelerswissel

Yassine El Ghanassy komt in de plaats van Ramin Rezaeian
De Iraniër kon zich moeilijk doorzetten voor de pauze en wordt door coach Vanderhaeghe naar de kant gehaald. El Ghanassy moet voor de nodige creatieve impulsen zorgen.

stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Een brilscore bij de rust en daar mag vooral KVO niet om klagen. Ocampos en Lopez troffen voor Marseille in de eerste periode immers de paal. De manschappen van Vanderhaeghe zullen dus vol aan de bak moeten na de pauze om de 4-2 van de heenmatch alsnog uit te wissen.

other

Afstandsschot Berrier
Berrier heeft een zee van ruimte voor zich en waagt zijn kans vanop afstand. Zijn poging vliegt meters over de kooi van Mandanda.

other

Snelle counter Oostende
Oostende komt er - in een fase waarin Marseille doordrukt - eindelijk nog eens uit. Na een snelle counter zoekt Rezaeian ploegmaat Berrier voor doel. De Fransman knalt met binnenkantje voet in één tijd hoog over.

other

Marseille treft opnieuw de paal!
De voetbalgoden zijn Oostende vooralsnog gunstig gezind. Nu treft Lopez, op aangeven van Payet, van dichtbij de paal. Het leer dwarrelt via de rug van Proto bijna alsnog in doel, maar de doelman reageert net snel genoeg om de 0-1 te voorkomen.

photo_news
other

Prima save Proto
Daar is Marseille weer. Na een lang uitgesponnen aanval is Germain het eindstation. Hij ziet zijn knal gepareerd worden door Proto.

other

Musona mist controle, hier zat meer in!
Siani schudt Lopez af op de linkerflank en pikt de volledig vrijstaande Musona uit in de zestien. De aanvaller van de kustploeg mist echter zijn controle en verkwanselt zo een prima mogelijkheid.

other

Kopbal Rolando scheert de paal
Het spel gaat goed heen en weer, maar de beste kansen zijn voor de bezoekers. Nu knikt Rolando (ex-Anderlecht) op hoekschop van Payet rakelings naast.

belga
other

Knap ingestudeerd nummertje KVO
Berrier pikt op hoekshop Milic uit voor doel. Die laatste kaatst in één tijd tot bij Musona, maar de Zimbabwaan knalt al struikelend in de handen van Mandanda.

other

Akpala buitenspel
Akpala lijkt op het doel van Mandanda te kunnen afstormen, maar wordt teruggefloten voor buitenspel. De verdediging van Marseille was overigens alert en kon de spits alsnog afstoppen.

belga
other

Ocampos tegen de paal!
Oostende ontsnapt. Germain, boosdoener voor KVO vorige week met drie goals, vindt met een listig balletje Ocampos aan de tweede paal. De Argentijn tikt al glijdend het leer tegen de paal.

other

Kopslag Milic
Oostende krijgt een vrijschop na een overtreding op Rezaeian. Berrier zwiept de bal voor doel, Milic knikt over. Oostende voetbalt aardig mee.

other

Lopez viseert winkelhaak
Een hoekschop van Payet, de eerste voor l'OM, wordt ontzet door de KVO-defensie en het leer valt voor de voeten van Lopez. Die laatste viseert de verste winkelhaak, maar kan zijn schot niet kadreren.

photo_news
other

Volley Rozehnal
Rozehnal neemt een afvallende bal vanop de rand van de zestien meteen op de slof. Zijn harde knal zoeft ruim over het doel van Mandanda.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Luiz Gustavo
Na amper vier minuten is de eerste gele kaart al een feit. Luiz Gustavo gaat stevig door op de enkels van Akpala en gaat meteen op de bon.

other

Balbezit Marseille
Het initiatief komt van Marseille in de openingsminuten. l'OM eist meteen het balbezit op.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Kan KVO in een uitverkochte Versluys Arena stunten tegen Olympique Marseille?

other

31,9% kans voor KV Oostende
KV Oostende moet een 4-2-achterstand wegwerken in eigen huis om de vierde voorronde te bereiken. In de geschiedenis van de Europese bekercompetities lukte het een ploeg in 22 van de 69 gevallen om dat voor mekaar te krijgen. Dat komt neer op 31,9 procent kans voor KVO. Bij de teams die erin slaagden, zit één Bel­gische: Anderlecht dat de return in de eerste ronde van EB Landskampioenen 1974-’75 tegen Slovan Bratislava met 3-1 won.

other

Sfeer bij fans l'OM opperbest
Bij de vurige fans van Marseille zat de sfeer er van in de namiddag al goed in. Zo lieten de meegereisde fans zich volop horen in de kuststad met onder meer bengaals vuur.

other

Opstelling Olympique Marseille
Mandanda, Hubocan, Rami, Rolando, Sakai, Sanson, Luiz Gustavo, Lopez, Payet, Germain en Ocampos

other

Opstelling KV Oostende
Proto, Milic, Tomasevic, Rozehnal, Capon, Siani, Jali, Musona, Berrier, Rezaeian en Akpala

Yves Vanderhaeghe behoudt het vertrouwen in de elf namen die vorige week met 4-2 de boot ingingen in het Stade Vélodrome. Zo krijgt Tomasevic in het hart van de defensie de voorkeur op Nicolas Lombaerts.

voorbeschouwing

Met een 4-2 nederlaag op het veld van Marseille heeft KV Oostende nog slechts een waterkans om de volgende - en tevens ook laatste - voorronde van de Europa League te bereiken. Toch houden voorzitter Marc Coucke en co er de goede moed in. Ook al kregen de ambities van het 'weireldploegsje' een flinke knauw na de nederlaag tegen Moeskroen tijdens de eerste competitiewedstrijd.

Trainer Yves Vanderhaeghe kan zijn hart ophalen, want zijn hele kern is wedstrijdfit voor de allereerste Europese thuiswedstrijd in de geschiedenis van KV Oostende. Omdat ook David Rozehnal terugkeert uit blessure zal de T1 moeten kiezen tussen Lombaerts of Tomasevic. Luxeproblemen dus voor Vanderhaeghe.

Kan KV Oostende stunten tegen Olympique Marseille? Volg het hier op HLN.be live vanaf 20u45.

Lees meer