4
rf

Het seizoen van de rommelmarkten is geopend: gouden tips om te scoren

Eindelijk: samen met de eerste lentezon zijn ook de rommelmarkten er weer! Snuisteren tussen oude spulletjes, afpingelen met een braadworst in de hand en dan bereblij huiswaarts gaan met een fantastische aankoop? Wel met deze tips die Goesting ging sprokkelen bij ervaren schattenjagers! Volg Goesting Magazine op Facebook voor meer shopnieuwtjes.

1. Op marktjes buiten de stad doe je goeie zaken, bij bekendere rommelmarkten is dat minder evident, daar zijn de toffe stukken onmiddellijk weg. Hoe volkser, hoe beter!

2. Beslis voor jezelf al wat je bereid bent te betalen vóór je om een prijs vraagt, om te vermijden dat de marktkramer je tot astronomische bedragen kan verleiden.

3. Ga vroeg op pad, want de mooiste spullen strik je 's morgens. Is het je eerder om écht lage prijzen te doen? Dan kan je op het einde van de dag heel goede deals doen: kramers hebben dan vaak niet veel zin om hun spullen weer in te pakken en doen ze goedkoop weg.

4. Wacht even met de prijs te vragen. Als je eerst wat info vraagt, kan je de prijs beter inschatten.

5. Als je meerdere spullen aan hetzelfde kraam koopt, kan je zeker vragen of de prijs naar beneden afgerond kan worden. Drie stuks meenemen voor vijf in plaats van acht euro, bijvoorbeeld.

4
Noortje Palmers

6. Doe een eerste ronde om het brede aanbod te ontdekken en wandel dan nog eens rond om alles meer in detail te bekijken.

7. Afdingen is part of the game! Niet op kleine prijzen, maar vanaf vijf euro kan je al vragen of er niks van de prijs kan. Sommige kramers zetten hun prijzen zelfs sowieso hoger, om dan uiteindelijk op een aanvaardbare prijs uit te komen. Blijf lachen! Een positieve vibe levert vaak betere deals op.

8. Als je iets tof vindt, vraag dan onmiddellijk de prijs. Dat werkt beter dan te staan draaien, want dat geeft weg dat je iets echt wil en kan de prijs de hoogte in jagen.

9. Ruilhandel kan soms ook. Maak een marktkramer blij met verse koffiekoeken of een frisse pint en wie weet wat voor moois je van z'n kraam mag meenemen.

10. In Antwerpen zijn vooral de markten van Goegekregen (een vzw die rommelmarkten organiseert) een must-do: de standhouders zijn er doorgaans wat jonger en je vindt er een mix van toffe spullen en echte rommel.

11. In Gent strik je in de Wolterslaan of in het Miljoenenkwartier vaak mooie dingen voor weinig geld.

4
rf
4
rf

Lees meer