PHOTO_NEWS

Hogere waakzaamheid aan joodse instellingen in Antwerpen

Naar aanleiding van de schietpartij voor het Joods Museum in Brussel is er in Antwerpen een verhoogde waakzaamheid aan de joodse instellingen en in de diamantwijk. "We willen zo goed als mogelijk voorbereid zijn, moest er ook in Antwerpen iets gebeuren", zegt Veerle De Vries, woordvoerster van de lokale politie.

Zo wordt een deel van de manschappen die zaterdagavond ging deelnemen aan een actie gericht tegen diefstallen met geweld en woninginbraken, overgeheveld naar de buurt van de joodse instellingen. Ook de 34 nieuwe camerapunten in de diamantwijk en aan de joodse instellingen die donderdag in gebruik werden genomen, komen nu goed van pas.

"Er is sowieso een verhoogde waakzaamheid aan joodse instellingen, maar door de afschuwelijke gebeurtenissen in Brussel wordt er nog een tandje bijgestoken. Er zijn ook afspraken gemaakt met het Joods Coördinatiecomité dat we de hoogste prioriteit geven aan verdachte zaken in de buurt van joodse instellingen", zegt Veerle De Vries.

Het Antwerpse stadsbestuur reageert in een persbericht met afschuw op de aanslag en wil zijn medeleven betuigen aan alle betrokkenen.

Lees meer