BELGA

Hoogste terreuralarm voor alle Joodse belangen in ons land

Het Coördinatieorgaan voor de Dreigingsanalyse (OCAD) heeft naar aanleiding van de dodelijke raid aan het Joodse museum in Brussel zopas niveau vier afgekondig voor alle plaatsen met Joodse belangen in ons land. Dat is het hoogst mogelijke dreigingsniveau.

"De extra waakzaamheid aan plaatsen met Joods belang is alvast afgekondigd voor al zeker 48 uur", bevestigt Andre Vandoren, het hoofd van OCAD, ons net. Volgens zijn informatie lijkt het inderdaad op een antisemitische aanslag 'omdat er minstens één verdachte binnen in het Joodse museum heeft geschoten'. Topman Vandoren is net zelf ter plaatse gegaan.

"De beslissing is genomen op basis van alle informatie waarover we momenteel beschikken", zegt Ingrid Van Daele, de woordvoerster van de minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Het dreigingsniveau wordt constant geëvalueerd.

De eerste minister, de minister van Justitie, de minister van Binnenlandse Zaken en de burgemeester van Brussel zitten momenteel samen voor een vergadering. Na afloop zal gecommuniceerd worden.Lees meer