8
Shutterstock

Hou die goede voornemens vol: met deze gratis apps sport je gewoon van thuis

De kans is groot dat je in een bui van oprechte 2016-voornemens een nieuw paar sportschoenen of gewichtjes in huis hebt gehaald. Gedaan met het sponsoren van de chips- en koekjesindustrie en vastbesloten je sportiefste beentje voor te zetten? Deze 5 gratis apps houden je op het rechte pad.

1. Swork it

Gedaan met voor je uitschuiven en simply work it, ook wel: Swork it. In plaats van een vooropgestelde reeks oefeningen af te werken, geef je aan wat je zelf precies wil bereiken. Op basis van jouw wensen geeft de app je vervolgens een gepersonaliseerd schema. Iedere workout ziet er anders uit (oefeningen genoeg), dus de verveling slaat nooit toe. Hup met die geit!

Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

8
iTunes App Store

2. Workout trainer

Of je nu droomt van een sixpack of gewoon simpelweg de trap wil kunnen oplopen zonder buiten adem te raken, de workout trainer heeft de perfecte training voor jou. Van yoga over boot camps tot speciale mama-trainingen, er is voor iedereen wat wils.

Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

8
iTunes App Store

3. Nike Training Club

Een personal coach in je broekzak die weet hoe jou te motiveren, dat is Nike Training Club. De app omvat meer dan 100 oefeningen, die je kan uitvoeren op een door jou gekozen niveau. Door te trainen verdien je punten, waarmee je leuke sportieve extraatjes kan "kopen", zoals een celebrity die een trainingsessie geeft. Als het wasbordje van Olympisch atlete Shawn Johnson of de perfecte billen van actrice Lea Michele je al niet kunnen motiveren, weten wij het ook niet meer.

Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

8
iTunes App Store

4. FitStar Personal Trainer

Voor zij die er altijd al van droomden om door een levende legende gecoacht te worden: de rugbyspeler Tony Gonzalez sleept je als personal trainer door je workout heen. Echte Apple-freaks kunnen deze app trouwens ook aansluiten op hun Apple TV, zodat de opzwepende stem van Tony Gonzalez op groot scherm door jouw woonkamer galmt. Laat maar komen, dat afgetrainde lichaam.

Gratis verkrijgbaar, voor iOS en Android.

8
iTunes App Store

5. 7-minute Workout

Voor alle leugenaars die beweren het véél te druk-druk-druk te hebben om een beetje te bewegen: dit is de gedroomde app voor jullie. 7 luttele minuutjes per dag kunnen jou fit houden, onder persoonlijke begeleiding van je smartphone. Door twaalf erg intensieve oefeningen af te wisselen met korte recuperatiemomenten, kan je een conditie opbouwen met slechts 7 minuten sport per dag. Eerst zien, dan geloven? Proberen maar!

Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

8
Google Play Store

6. Diet Assistant

Calorietellers en apps om te diëten zijn er in overvloed. Wie door de bomen het bos niet meer ziet, doet er goed aan Diet Assitant te downloaden. Deze intussen erg populaire app is écht behulpzaam in jouw eeuwige strijd met overtollige kilo's. Na het invullen van je gewicht, je gedroomde gewicht en je motivatie om af te vallen, zal de app jou recepten en maaltijden voorstellen die je jouw doel helpen bereiken. Voor wie dat nog niet voldoende vindt: er is ook een sport- en bewegingsgedeelte, en een forum waarop gebruikers elkaar moed kunnen inspreken. Yes you can!

Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

8
iTunes App Store

7. Daily Ab Workout

Duidelijk en to the point, meer hoeft dat niet te zijn bij een app die je een stevig wasbordje belooft. Met behulp van instructievideo's van ervaren trainers, leer je op een juiste manier jouw buik(je) verstevigen. Daily Ab Workout moedigt je aan om van buikspieroefeningen een dagelijkse routine van 5 à 10 minuutjes te maken. Klinkt haalbaar, toch? "Geen tijd" is alvast een slecht excuus.


Gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

8
iTunes App Store

Lees meer