12
AFP

Invaller Mertens geeft assist maar botst met Napoli weer op Besiktas

Besiktas en Napoli hebben de punten gedeeld op de vierde speeldag in de Champions League. De toeschouwers in Istanbul moesten lang wachten op doelpunten, maar in de slotfase ontbonden Quaresma en Hamsik toch nog hun duivels. Napoli behoudt door het gelijkspel zijn leidersplaats in groep B.

Napoli-coach Sarri zette Rode Duivel Dries Mertens op de bank, maar dat deerde de Italianen aanvankelijk niet. Na elf minuten zette Jorginho gelegenheidsspits Gabbiadini alleen voor Besiktas-doelman Fabricio, maar de Italiaan mikte de bal op het been van de Spanjaard. Ook Insigne kreeg niet veel later een uitstekende kans, maar de knal van de Italiaan werd in laatste instantie nog afgeblokt.

De thuisploeg kwam met de schrik vrij, maar herstelde gaandeweg wel het evenwicht. De fanatieke Turkse aanhang zag hoe Ex-Genkverdediger Koulibaly op het halfuur aan het klungelen sloeg. De Senegalees schotelde Hutchinson de openingstreffer voor, maar de Canadees trof de buitenkant van de paal. Door de missers langs beide kanten stond het na 45 minuten nog 0-0.

12
AFP
12
EPA

Twee goals in drie minuten

Mertens bleef na rust nog op de bank, maar opnieuw kreeg Napoli al snel een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong te klimmen. Callejon kwam plots oog in oog met Fabricio te staan, maar de stiftbal van de Spaanse topschutter van de Italianen ging ruim naast.

Op het halfuur gooide Sarri Mertens dan toch in de strijd en de Rode Duivel zorgde meteen voor dreiging. Hij schotelde Insigne met een listig hakje de 0-1 voor, maar de pegel van de kleine Italiaan ging net over de lat. En enkele minuten later betaalden de bezoekers die missers cash.

Quaresma bracht Besiktas 1-0 voor vanaf de stip, maar drie minuten later zette Hamsik met een heerlijke plaatsbal de bordjes opnieuw gelijk - op assist van Mertens. De Slovaak bezorgde zijn team meteen ook een punt, want daarna werd niet meer gescoord.

12
EPA
12
Photo News
12 Quaresma zorgde voor de 1-0.
Photo News Quaresma zorgde voor de 1-0.
12
EPA
12
EPA

Ook Benfica wint

Later op de avond won Benfica in eigen huis met het kleinste verschil tegen Dinamo Kiev. De Portugezen benen daardoor Napoli bij aan de kop van het klassement.

In de 45e minuut bracht Salvio Benfica vanaf de stip op voorsprong en dat doelpunt volstond ook voor de zege. Twintig minuten voor affluiten miste Junior Moraes nog een strafschop voor de bezoekers.

12
EPA
12
Photo News
12
AP
12
Photo News

Lees meer