4
Photo News

Jolien Verschueren zegeviert op Koppenberg na verbeten duel met Nederlandse wereldkampioene

Voor het tweede jaar op rij de beste, al kreeg Jolien Verschueren het vandaag niet cadeau op de flanken van de legendarische Koppenberg. De 26-jarige West-Vlaamse moest hemel en aarde bewegen om Thalita de Jong af te schudden. Pas op de allerlaatste kasseistrook kon onze landgenote de Nederlandse wereldkampioene afschudden en richting een prestigieuze zege knallen. Sanne Cant beleefde alweer een lastige cross en werd vijfde.

De wedstrijd op en rond de Koppenberg werd een onderonsje tussen de Nederlandse wereldkampioene Thalita de Jong en onze landgenote Jolien Verschueren, kind van de streek en thuis op de 'Bult van Melden'.

De Jong versnelt
In de eerste ronde al nam De Jong de kop van de wedstrijd, maar grote verschillen werden nog niet opgetekend en bij de eerste passage aan de finish telden we nog vijf à zes rensters vooraan. Het was De Jong die versnelde in de tweede ronde en afstand nam van de rest van het pak.

Verschueren keert terug
Achter haar volgde een groepje met Jolien Verschueren, de Luxemburgse Christine Majerus, Sophie De Boer en Sanne Cant. De Jong pakte snel zo'n 20 à 25 meter, maar zou Verschueren nog zien terugkeren halfweg de tweede ronde.

Beslissing in ultiem slot
Het duo maakte er een spannende strijd van. De wereldkampioene toonde zich de betere op enkele technische en dalende stroken, Verschueren dichtte telkens weer het kloofje bergop. Pas helemaal op het eind, in de laatste 75 meter bergop, viel de beslissing en toonde Verschueren zich de sterkste, voor het tweede jaar op rij en haalde ze het voor de Europese en wereldkampioene.

4
Photo News
4
Photo News
4
Photo News

Lees meer