Marine Le Pen wees in het tv-debat gisteren op beschuldigingen dat Macron een geheime buitenlandse bankrekening op de Bahama's heeft. Macron ontkende dat prompt en zei dat "het valse nieuwsbericht van Russische makelij is".
AFP Marine Le Pen wees in het tv-debat gisteren op beschuldigingen dat Macron een geheime buitenlandse bankrekening op de Bahama's heeft. Macron ontkende dat prompt en zei dat "het valse nieuwsbericht van Russische makelij is".

Justitie onderzoekt 'fake news' over Macrons bankrekening op Bahama's

Justitie in Frankrijk heeft een onderzoek geopend naar vals nieuws dat wordt verspreid om de presidentsverkiezingen komende zondag te beïnvloeden. Dat gebeurt nadat presidentskandidaat Emmanuel Macron daarover vandaag een officiële klacht indiende.

Zijn tegenstrever Marine Le Pen wees in het tv-debat gisteren op beschuldigingen dat Macron een geheime buitenlandse bankrekening op de Bahama's heeft. Macron ontkende dat gisteravond op de Franse radio. Hij zei dat "het valse nieuwsbericht van Russische makelij is".

Meer dan 16 miljoen Fransen keken gisteravond naar het debat tussen beide kandidaten waarin de gemoederen soms hoog opliepen. 63 procent van de kijkers wees Macron aan als winnaar van het debat.

Lees meer