Photo News

Exclusief voor abonnees

Kara speelt en Chipciu wellicht aan de aftrap

René Weiler kan vanavond weer rekenen op Kara Mbodj. De Senegalees is vaak gecontesteerd, maar dit seizoen wel ontegensprekelijk de beste verdediger van paars-wit. "Hij is een belangrijke speler voor ons", aldus Weiler. Kara zelf moest met lede ogen aanzien hoe zijn team de afgelopen wedstrijden in het dal gleed. "Maar ik zie geen daling in ons zelfvertrouwen", aldus de immer zelfzekere verdediger. "De druk van de buitenwereld is er, dat weten we. Maar daar moeten we ook mee om kunnen gaan. Als iedereen op z'n best is, kunnen we veel beter dan we de laatste tijd laten zien hebben."

Weiler benadrukte het belang van mentaliteit en knokken. Kara knikte: "We kunnen niet op voorhand beslissen of we de wedstrijd zullen winnen of niet. Wat we wél kunnen doen, is keihard werken en alles geven op het veld."

Voor Uros Spajic komt de match tegen Mainz normaal nog te vroeg. Weiler hoopt hem fit te krijgen voor de wedstrijd tegen KV Oostende van komende zondag. Alexandru Chipciu zou weleens in de basis kunnen beginnen. De Roemeen is nog maar pas hersteld, maar de prestaties van Capel en Bruno zijn allesbehalve overtuigend.

Lees meer