KBVB zet fout Van De Velde recht: geel gaat toch naar Stojanovic en niet naar Trezeguet

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) grijpt in na de fout van scheidsrechter Joeri Van De Velde, die gisteren in de wedstrijd tussen Moeskroen en Standard de verkeerde speler geel gaf. De KBVB zal de onterechte kaart die Trezeguet kreeg kwijtschelden en toevoegen aan het dossier van de echte 'dader', Luka Stojanovic.

Slapstick op Sclessin gisteravond: ref Van De Velde en zijn assistenten wisten in de slotfase niet dat het Stojanovic was Standard-middenvelder Cissé tegen de grond had gewerkt en de scheidsrechter gaf Anderlecht-huurling Trezeguet dan maar zijn tweede gele kaart. Het ongeloof bij de bezoekers was groot, en op Twitter gaven de de wedstrijdleiding een stevige veeg uit de pan (zie onder).

De club meldt nu op de sociaalnetwerksite dat de KBVB de fout van Van De Velde rechtzet. De voetbalbond zal de kaart toevoegen aan het dossier van de Serviër, waardoor Trezeguet de volgende match gewoon kan spelen.

Dient Moeskroen toch nog klacht in?

Maar voor Moeskroen is de kous nog niet helemaal af. De Henegouwers bekijken volgens onze bronnen op dit moment of ze toch nog klacht zullen indienen. Omdat Van De Velde Trezeguet, die in de 74e minuut voor de 2-1 had gezorgd, onterecht van het veld stuurde, moest Moeskroen met een wapen minder op zoek gaan naar de gelijkmaker. De staartploeg vond die uiteindelijk niet en vertrok met lege handen uit Luik.

Lees meer