screenshot

Kijk hoe omstanders alles op alles zetten om doodrijder Times Square niet te laten ontkomen

New Yorker Richard Rojas, die gisteren met zijn auto met hoge snelheid over Times Square reed, een tiener doodde en 23 anderen verwondde, werd daarna door omstanders vastgehouden tot de politie hem arresteerde. Op beelden die net zijn opgedoken, is te zien hoe de ex-militair uit zijn auto rent en wordt beetgepakt door voorbijgangers. Hij probeert zich meermaals los te rukken en lijkt daarbij wild om zich heen te slaan, maar de omstanders geven niet op.Op nieuw videomateriaal, afkomstig van bewakingscamera's op Times Square, is te zien hoe Rojas met zijn bordeauxrode sedan tegen roadblocks aanrijdt, waarna de auto licht wordt gelanceerd en vastgepind raakt op een paaltje. Een aantal mensen snelt direct toe om eerste hulp te verlenen aan gewonden. Ondertussen vliegt de deur van de wagen open en rent de 26-jarige Rojas de straat op. Hij loopt daar tegen een wegrijdende auto op, struikelt en rent met open armen verder.

Oplettende voorbijgangers en een toegesnelde verkeersregelaar pakken hem beet, maar hij weet zich los te wurmen. Hij bijt fors van zich af, maar wordt uiteindelijk toch overmeesterd en overgedragen aan de politie.

Volgens verschillende politiebronnen hoorde de man "stemmen in zijn hoofd". Daarnaast is Rojas vorige week nog opgepakt voor geweldpleging. Ook is hij in zijn tijd bij de Amerikaanse marine door een militaire rechtbank al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en wanordelijk gedrag. Na bijna drie jaar bij de marine is hij 'onder niet eervolle omstandigheden ontslagen' uit de militaire dienst, zei een hoge officier vandaag.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Midlife Crisis

    Ben blij dat hij nog leeft in de hoop dat hij levenslang krijgt. De dood zou te gemakkelijk geweest zijn.

Lees meer