Klachten over aanrandingen tijdens Duits stadsfestival

In de Duitse stad Essen zouden afgelopen weekend vrouwen zijn aangerand tijdens een driedaags stadsfestival. De politie kreeg tien klachten binnen van incidenten die herinneringen oproepen aan de aanrandingen van oudejaarsavond in Keulen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Die deden zich vrijdag en zaterdag voor. Het festival, 'Essen Original', wordt al twintig jaar zonder noemenswaardige incidenten gehouden en had de reputatie gezinsvriendelijk te zijn. Het voorbije weekend arresteerde de politie zeven mannen die vrouwen zouden betast en aangerand hebben. Dat meldt de krant Westen Allgemeine Zeitung.

Het gaat volgens de krant om mannen "met een migratie-achtergrond" die in groep meisjes lastigvielen. De vrouwen zouden zijn belaagd op een manier die doet denken aan de aanrandingen van oudejaarsavond in Keulen. Ze werden ingesloten door groepen mannen en vervolgens betast of beledigd, mogelijk als afleidingsmanoeuvre voor zakkenrollerij.

De politie heeft zeven mannen aangehouden, waarvan er vier volgens politiebronnen migranten uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten waren die in nabijgelegen asielzoekerscentra wonen. De verdachten werden na ondervraging weer vrijgelaten.

Lees meer