3
Getty Images

Koeman in de clinch met Ierse bondscoach O'Neill

Ronald Koeman voert een verbale oorlog uit met de Ierse bondscoach Martin O'Neill. De trainer van Everton is boos dat O'Neill zijn middenvelder James McCarthy heeft opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk, terwijl de Ierse international volgens Koeman helemaal niet fit is. "James heeft de groepstraining niet eens hervat."

McCarthy onderging een paar weken geleden een liesoperatie, maar O'Neill riep hem kort daarop doodleuk op voor de kwalificatieduels met Georgië en Moldavië. De middenvelder speelde bijna twee volledige wedstrijden. Volgens Koeman werd McCarthy daarmee "vermoord" door O'Neill. De bondscoach van Ierland reageerde geïrriteerd en zei dat Koeman zich moet schamen voor diens "geblaat".

O'Neill riep McCarthy deze week ook op voor het duel met Oostenrijk, hoewel de middenvelder bij Everton al wekenlang amper speelt vanwege fysieke problemen. "Het is hetzelfde verhaal als de vorige keer", mopperde Koeman. "O'Neill moet eens gaan luisteren naar de medische staf."

3 James McCarthy (midden).
REUTERS James McCarthy (midden).
3
EPA

Lees meer