BELGA

KU Leuven blundert bij verbeteren: 13 studenten doen herexamen voor niets

13 studenten hebben voor niets herexamen moeten doen voor een vak in de opleiding Industriële Wetenschappen (IW) van de KU Leuven. Dat meldt de universiteit donderdag. Bij het verwerken van de examenresultaten werd in juni een fout gemaakt. Daardoor kreeg een deel van de studenten te weinig punten voor dat vak. De KU Leuven zegt het voorval ten zeerste te betreuren.  De fout is inmiddels rechtgezet.

Een 40-tal studenten van de opleiding Industriële Wetenschappen in Leuven kreeg in juni te weinig punten voor het vak 'Elektronische schakelingen'.  De studenten worden voor dit vak geëvalueerd in twee onderdelen: een examen op 75% van de punten en een practicum op 25% van de punten. "Bij het invoeren van de resultaten werd per vergissing voor een deel van de studenten het practicum niet meegeteld", aldus Rik Gosselink, vicerector Studentenbeleid. "Helaas had dit tot gevolg dat 13 studenten ten onrechte herexamen hebben moeten afleggen voor dit vak. We betreuren dit ten zeerste.

De universiteit kwam de fout op het spoor toen een student in september een vraag stelde over zijn punten. "Zodra de fout was vastgesteld, hebben we de betrokken studenten gecontacteerd om deze spijtige vergissing toe te lichten. Vandaag krijgen alle studenten het juiste cijfer", zegt de vicerector. "Wie het vak in september opnieuw heeft afgelegd, behoudt het hoogste resultaat van beide zittijden."  Studenten die vragen hebben over dit voorval kunnen contact opnemen met de examenombuds.

Was u slachtoffer van deze fout en heeft u voor niets een herexamen afgelegd? Laat het ons weten. Mailen kan naar steven.swinnen@persgroep.be


Lees meer