2 Emmanuel Macron ligt in de peilingen voorop en haalt, na het bitsige televisiedebat woensdagavond, 61,5 procent van de stemmen.
EPA Emmanuel Macron ligt in de peilingen voorop en haalt, na het bitsige televisiedebat woensdagavond, 61,5 procent van de stemmen.

Laatste peilingen: Macron loopt uit op Le Pen

Kort voor de finale van de Franse presidentsverkiezingen - zondag is het zover - heeft centrist Emmanuel Macron zijn voorsprong op Marine Le Pen lichtjes vergroot. Dat wijzen de laatste peilingen uit.

Volgens een bevraging van Ipsos/Sopra Steria zag Macron na het enige televisiedebat tussen beide kandidaten zijn voorkeurstemmen stijgen naar 61,5 procent, een toename met 2,5 procent sinds begin deze week. Le Pen kwam in de vandaag gepubliceerde peiling, in opdracht van de openbare omroep, uit op 38,5 procent.

Opvallend: 17 procent van de bevraagden heeft nog altijd geen duidelijke kiesintentie. De vraag hoeveel en welke kiezers zich zullen onthouden, is nog een onzekere factor voor de beslissende ronde zondag. De Ipsospeiling werd donderdag uitgevoerd, een dag na het bitsige debat.

In een andere peiling van het instituut Elabe haalde Macron 62 procent en Le Pen 38. Vandaag is officieel de laatste dag van de verkiezingsstrijd, nieuwe peilingen mogen niet meer gepubliceerd worden.

2 De laatste dag strijd voeren: Marine Le Pen wuift naar haar aanhangers in Ennemain.
AFP De laatste dag strijd voeren: Marine Le Pen wuift naar haar aanhangers in Ennemain.

Lees meer