Man die vrouw (67) doodrijdt en te voet wegvlucht staat internationaal geseind

Langs de Brugsesteenweg in Pittem is deze ochtend een 67-jarige fietsster doodgereden. De bestuurder van een auto met Franse nummerplaat bood geen hulp en sloeg te voet op de vlucht. "We doen de nodige vaststellingen en het onderzoek loopt", zegt commissaris Blanchard van politiezone Regio Tielt. De bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde na het dodelijk ongeval staat internationaal geseind, zo meldt het parket. Hij zou zich in Noord-Frankrijk bevinden.

Een getuige vertelde hoe hij op een bepaald moment langs rechts voorbijgestoken werd door een personenwagen met Franse nummerplaat. De bestuurder reed met hoge snelheid over het fietspad en de grasberm. Hij probeerde verderop op dezelfde manier een andere wagen in te halen, maar reed de vrouw op haar fiets aan.

Enkele getuigen zagen hoe de man uit zijn auto stapte en te voet wegliep. Ze probeerden hem nog te stoppen, maar konden hem niet meer vinden. Hij zou een taxi genomen hebben. Via het taxibedrijf konden speurders de voortvluchtige identificeren. De politie is volop op zoek naar de bestuurder.

De 67-jarige dame werd van haar fiets geslingerd, alle hulp kwam te laat.

Internationaal geseind

De Franse bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde, staat internationaal geseind en bevindt zich vermoedelijk in Noord-Frankrijk. Dat meldt de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen deze middag.

Er is een gerechtelijk onderzoek onder leiding van een onderzoeksrechter gevorderd. Er zal gevraagd worden om een aanhoudingsbevel bij verstek uit te vaardigen.

Lees meer