5
BELGA

Martínez weet al wie hij vrijdag zeker oproept en is onder de indruk van deze speler in onze competitie

Overmorgen maakt Roberto Martínez zijn selectie bekend voor de interlands tegen Nederland en Estland. De Spaanse baas van de Rode Duivels heeft alvast één naam op papier, die roept hij dus hoe dan ook op. Het blijkt niemand minder dan Laurent Ciman te zijn. En dan is er nog een speler uit de Jupiler Pro League die in de voorbije maanden indruk heeft gemaakt op de bondscoach.

De 31-jarige Ciman werkt momenteel de play-offs van de MLS af met zijn Canadese ploeg Montreal Impact, maar mag zich dus al opmaken voor een afreis naar Brussel. De centrale verdediger en krijger van vele oorlogen ligt in de bovenste schuif bij Martínez. "Hij heeft echt indruk op mij gemaakt tijdens de laatste interlandbreak en ik blijf bij wat ik gezegd heb: hij is de enige speler die zeker is dat hij er straks bij is. Zijn situatie is niet makkelijk, maar hij heeft zijn kans met beide handen gegrepen. Hij brengt ons intelligentie en communicatie bij, ik reken op hem", klinkt het in 'La Dernière Heure'.

Belangrijke boodschap
De voorbije weken en maanden zagen we 43-jarige bondscoach geregeld opduiken in de tribunes tijdens competitiematchen in de Jupiler Pro League en één speler is hem enorm opgevallen, niet meteen een naam die je zou verwachten: Clinton Mata. Klein probleem: de tot rechtsback omgevormde flankaanvaller heeft voor Angola gekozen en is dus niet oproepbaar. En dat is een spijtige zaak, zo vindt onze bondscoach. "Dat is de enige speler in de competitie die op een standvastige manier indruk heeft gemaakt op mij. Ik heb hem aan het werk gezien tegen Zulte Waregem en Club Brugge. Hij speelt op een positie waar we alternatieven kunnen gebruiken. Clinton Mata had iets kunnen toevoegen aan onze ploeg, zeker in het geval we ons systeem moeten veranderen. Helaas is het te laat, hij speelt voor Angola en dat is een gemiste kans voor ons. De spelers in de Belgische competitie moeten in ieder geval weten en beseffen dat ze een echte kans hebben om opgeroepen te worden voor de Rode Duivels", klinkt het verder in de Franstalige pers.

5
BELGA
5
Photo News
5
Photo News
5
Photo News

Lees meer