photo_news

Exclusief voor abonnees

Mazzu: "Trots op spelers én fans"

Charleroi bevindt zich met anderhalve voet in de voorrondes van de Europa League, al ziet coach Felice Mazzu dat anders. "Uiteraard zou ik vooraf getekend hebben voor deze uitgangspositie, maar we hebben bijlange nog geen gewonnen spel. Er wacht ons zondag een moeilijke opdracht tegen een ploeg die alles op alles zal zetten en door haar twaalfde man gestuwd zal worden zoals wij dat vanavond werden. Ik wens de fans trouwens te bedanken voor hun steun. En ik ben trots op mijn spelers. Ze hebben de voorbije twee maanden blijk gegeven van een schitterende wedstrijdmentaliteit, van inzet en concentratie. Ik ben er zeker van dat ze bereid zijn hun limieten te verleggen om dat Europees ticket te bemachtigen."

"In het begin van de match droegen we de bal te veel en was de passing niet zuiver genoeg. We reageerden wel zeer goed na de gemiste penalty. Eens op voorsprong bleven we defensief goed in de organisatie."

Mata is geschorst voor de return, Marinos geblesseerd. Wie op rechtsback? "Ik denk aan François, maar ik kan ook nog Zajkoc (is inmiddels al vertrokken naar Macedonië, red.) laten overvliegen", aldus nog Mazzu.

Lees meer