UNKNOWN

Meer vakantiewoningen verhuurd aan de kust

Het aantal commerciële verhuringen van vakantieverblijven aan de kust is tijdens de maand juli met 7 procent gestegen. Dat blijkt uit een meting van kusttoerismeorganisatie Westtoer en de Confederatie van Immobiliënberoepen CIB.

Vooral het aantal huurders uit Nederland en Frankrijk is toegenomen. Hun aandeel steeg met 13 procent. De verhuring aan Belgen steeg met 6 procent. Zij blijven met 87 procent de belangrijkste groep.
 
Uit de meting blijkt dat de gemiddelde verblijfsduur 12,7 nachten bedroeg. Dat is een daling van 0,1 tegenover juli 2009. "De tendens naar kortere verblijven heeft zich in juli 2010 niet voortgezet", concludeert Westtoer. Door de toename van het aantal verhuringen en de status quo van de verblijfsduur werden in juli 7 procent meer overnachtingen genoteerd.
 
In de paasvakantie was het aantal verhuringen en overnachtingen stabiel gebleven tegenover een jaar eerder. In mei en juni daalden de boekingen, maar steeg de gemiddelde verblijfsduur. Daardoor steeg het aantal overnachtingen in mei en juni met 4 procent.

De cijfers zijn gebaseerd op de gegevens van 51 verhuurkantoren die vrijwillig aan de meting meewerken. Zij vertegenwoordigen 44 procent van alle vergunde te huur gestelde vakantieverblijven aan de kust. Westtoer maakt op 6 oktober cijfers bekend van het hele zomerseizoen. (belga/kve)

Lees meer