4
EPA

Meersman draagt winst op aan overleden Criquielion

Gianni Meersman sprintte vanmiddag als eerste over de streep in de openingsetappe van de Ronde van de Algarve. De renner van Etixx - Quick-Step had nog net de tijd om met zijn wijsvinger richting de hemel te wijzen. Voor Criquielion bleek na de rit.

De voormalige wielerkampioen Claude Criquielion kwam deze ochtend om het leven nadat hij in de macht van zondag op maandag getroffen werd door een ernstige hersenbloeding. Iets wat Gianni Meersman uiteraard ook niet was ontgaan. "Ik was aanvankelijk naar hier gekomen om deze etappe te winnen. Dit succes draag ik dan ook op aan mijn familie die het vaak zonder mij moet doen. Maar ook aan Claude Criquielion die vandaag overleed. Ik kende hem niet persoonlijk, maar ik weet dat hij een groot kampioen was" aldus Meersman.

"In het begin van de spurt zat ik nog redelijk ver rond de twintigste positie. Maar ik ben kalm gebleven. De meeste renners vertrokken te vroeg. Uit mijn eigen ervaring wist ik dat dat niet ging lukken met de wind vol in het gelaat. Michal (Kwiatkowski) zag me op het einde en heeft me samen met Zdenek (Stybar) vooraan afgezet. Deze overwinning is dan ook het werk van de hele ploeg. Van aan het begin tot op het einde werd ik perfect omringd door de ploeg."

4
Tim De Waele
4
Tim De Waele
4
Tim De Waele

Lees meer