4
EPA

Met hoge hakken in sofa: Kellyanne Conway voelt zich al goed thuis in Witte Huis

Daar gaat ze weer, Kellyanne Conway, topadviseur van de Amerikaanse president. Ditmaal zorgde ze her en der voor lichte wrevel door met haar smartphone foto's in de Oval Office van het Witte Huis te nemen, maar dan wel terwijl ze met hoge hakken op haar knieën in de zetel zat. Stijl en goede manieren, het blijft luidens reacties op sociale media blijkbaar een lastig werkpuntje voor de administratie van Donald Trump. "Doet u dit thuis ook?" klinkt het daar samengevat.

Conway - voor altijd de uitvindster van de 'alternative facts' - trok nog maar eens alle aandacht naar zich toe tijdens Trumps meeting met de directeurs van zwarte scholen en universiteiten in de Oval Office in Washington DC. De persoonlijke assistente van Trump zat geknield in de sofa met haar schoenen nog aan. Iets wat in vele families wereldwijd van kindsbeen af ten strengste wordt afgewezen, zo blijkt uit de reacties.

Dat Conway haar scherpe hakken in de ongetwijfeld peperdure zetel plantte, stootte sommige Twitteraars nog meer tegen de borst. Maar Conway wordt vooral een gebrek aan klasse verweten. Aan de andere kant van het reactiespectrum vonden de fans van Conway de opmerkingen op sociale media dan weer seksistisch, laag en weinig ter zake doend.

Eerder kwam Kellyanne Conway in opspraak door haar verwijzing naar een bloedbad in Bowling Green dat nooit had plaatsgevonden en omdat ze publiekelijk reclame maakte voor het modemerk van Ivanka Trump. Dat laatste wordt gezien als een ernstige overtreding van de ethische regels voor iemand in haar functie.

4
AP
4
REUTERS
4
AP

Lees meer