Sarah Bajc met haar (vermiste) vriend Philip Wood
Facebook Sarah Bajc met haar (vermiste) vriend Philip Wood

Mondige vriendin van vermiste passagier MH370 krijgt doodsbedreigingen

De vriendin van een Amerikaanse passagier, die aan boord was van vlucht MH370, vertelde aan NBC dat ze het slachtoffer is geworden van twee inbraken en doodsbedreigingen heeft gekregen sinds de Boeing twee maanden geleden van de radar verdween.

Sarah Bajc kreeg de boodschap "Ik ga komen om jou te doden" ongeveer twee weken nadat het vliegtuig van Malaysia Airlines vermist was. Meerdere enge telefoontjes volgden en bleken te komen van een nummer in China.

De Amerikaanse, die in Peking woont, was van plan te verhuizen naar Kuala Lumpur om samen te leven met haar vriend Philip Wood, een vijftigjarige ingenieur van IBM, toen het vliegtuig op 8 maart spoorloos raakte. De dame heeft zich altijd zeer mondig getoond en stelde zich openlijk veel vragen bij het gevoerde onderzoek naar de vermiste Boeing.

Volgens Bajc begonnen de telefoontjes kort nadat er in haar appartement in Peking was ingebroken, ongeveer twee weken na de verdwijning van vlucht MH370. "Ik zag onmiddellijk dat er dingen in mijn flat verschoven waren", aldus de Amerikaanse vrouw. Ook het paswoord van mijn kluis was gereset en dat gebeurt enkel wanneer driemaal de verkeerde code is ingetoetst. Een paar weken later werd er een tweede keer ingebroken, een buur zag toen hoe twee mensen mijn appartement verlieten."

Ze verklaarde aan NBC dat de telefoontjes pas stopten nadat een agent van de FBI op de zaak werd gezet.

Lees meer