2
BELGA

Na jaren van ontgoocheling start Gilbert wellicht weer in Ronde van Vlaanderen

De kans is reëel dat Philippe Gilbert (34) in 2017 opnieuw de Ronde van Vlaanderen rijdt. De voorbije jaren bij BMC belandde de Luikenaar, tot zijn eigen ontgoocheling, naast de kern voor de Vlaamse klassiekers, maar dankzij zijn transfer naar Etixx-Quick.Step ziet de situatie er nu helemaal anders uit.

Zijn definitief programma wordt pas in december opgemaakt, tijdens de eerste ploegstage, maar uit de eerste gesprekken tussen renner en ploegleiding blijkt dat iedereen positief staat tegenover het idee. "Alle Vlaamse klassiekers en alle Waalse klassiekers rijden, is niet te doen", zegt Patrick Lefevere. "Maar een aantal wedstrijden combineren is wel mogelijk."

Geen Parijs-Roubaix
Hoe dat concreet moet gaan, is nog niet duidelijk. Gilbert zelf wil heel graag de Ronde van Vlaanderen rijden. Ook de Amstel Gold Race, die hij al drie keer won, is een koers op zijn maat. Voor Parijs-Roubaix, een race voor echte specialisten, is hij dan weer niet geschikt. Maar de grootste vraag is of Gilbert zijn vorm kan rekken tot Luik-Bastenaken-Luik als hij al gepiekt heeft in de Ronde.

2
BELGA

Lees meer