Getty Images

Nacer Chadli mist duels met Nederland en Estland door knieblessure

Nacer Chadli heeft in België een ingreep ondergaan aan zijn geplaagde knie. Zijn club West Bromwich Albion besliste vandaag dat de winger niet in aanmerking kan komen voor de komende interlands van de Rode Duivels in Nederland (9/11) en thuis tegen Estland (13/11). Chadli was door bondscoach Roberto Martinez opgenomen in de voorselectie.

Door zijn knieblessure moet de Rode Duivel ook verstek laten gaan voor de Premier League-wedstrijd van komende zondag, uit tegen Leicester City. De recordaankoop van de 'Baggies', die afgelopen zomer overkwam van Tottenham, reisde deze week naar België voor "een kleine ingreep".

"Alles ging goed. Nacer is terug bij ons en werkt al hard aan zijn herstel", zo klinkt het bij Director of Performance Mark Gillett. "Hij kan zijn rentree maken na de internationale break." Dit seizoen maakte Chadli indruk bij WBA, hij scoorde viermaal in zeven wedstrijden.

Vrijdag om 12u maakt Martinez zijn selectie bekend voor de vriendschappelijke interland van volgende week woensdag in de Amsterdam Arena tegen Nederland en de WK-kwalificatiewedstrijd van volgende week zondag in het Koning Boudewijnstadion tegen Estland.

Lees meer