7
EPA

Nainggolan helpt Roma met treffer aan zege, Lombaerts en Witsel al groepswinnaar

AS Roma heeft op de vierde speeldag in de groepsfase van de Europa League een eenvoudige 2-4 overwinning geboekt op bezoek bij Austria Wien. Rode Duivel Radja Nainggolan nam het vierde Romeinse doelpunt voor zijn rekening.

Wenen begon sterk aan de match, en Kayode (3') zette het Ernst Happel-stadion al vroeg in vuur en vlam na mistasten in de Italiaanse defensie. Maar via de onvermijdelijke Dzeko (6') en De Rossi (19') zette Roma snel de scheve situatie recht. Na de pauze diepten de Romeinen, via opnieuw Dzeko (66') en een knal van Nainggolan (79'), de score uit. Grünwald (90') scoorde nog tegen.

In de stand blijft Roma (8 punten) eerste in groep E, voor Austria Wenen dat drie punten minder telt. Astra Giurgiu en Viktoria Plzen, die 1-1 gelijkspeelden in Roemenië, vervolledigen de poule met respectievelijk vier en drie punten.

7
EPA
7
AP
7
AP

Zenit groepswinnaar

In groep D is Zenit Sint-Petersburg de eerste ploeg die al zeker is van groepswinst. De manschappen van coach Lucescu boekten tegen het Ierse Dundalk hun vierde opeenvolgende zege, al liep dat ook vandaag niet van een leien dakje. Met Axel Witsel en Nicolas Lombaerts in de basis konden de toeschouwers pas op slag van rust een eerste keer opveren. Giuliano was de schutter van dienst. Na de pauze kwam de Ierse landskampioen verrassend lagnszij via Horgan. Zenit voerde de druk op, maar het vond maar moeilijk een gaatje. Uiteindelijk trok Giuliano de Russen over de streep en was de kwalificatie een feit.

In de andere partij in groep D speelde AZ, met Stijn Wuytens negentig minuten op het veld, scoreloos gelijk op bezoek bij Maccabi Tel Aviv. Zenit heeft na vier speeldagen een perfect rapport en staat aan kop in de poule. Maccabi, Dundalk (beiden 4 punten) en AZ (2 punten) strijden om plaats twee

7
EPA
7
AFP
7
AFP

Lees meer