4
Unsplash

NINA tipt: op deze plekken eet je de beste ijsjes

Dit heerlijke weertje schreeuwt om terrasjes doen, en wie weet zelfs een ijsje. Want hoe kan je beter van die zonnige dagen genieten dan met een lekker bolletje of twee? Wij legden ons oor te luisteren en verzamelden de favoriete Vlaamse ijsadresjes van onze redactie.

Gelato Factory in Antwerpen
Zelfs bij minder stralend weer is het in de Gelator Factory op het Zuid een drukke bedoening. Als de zon komt piepen, moet je dus wel enige aanschuiftijd incalculeren, maar het heerlijke huisbereide ijs is het meer dan waard. Geef zeker ook de ongewone smaken een kans, zoals 'salty peanut' en groene thee.

De Lekdreef in Averbode
Wie de abdij van Averbode al eens bezocht heeft, weet hoe gezellig de Lekdreef is. Een twintigtal ijskarretjes maken er hun opwachting als het weer maar enigzins mee zit. Het beste karretje? Waarom niet meteen een vergelijkende studie maken?

't Galetje in Leuven
Aan de ingang van het stadspark in de Tiensestraat in Leuven bevindt zich een van de populairste ijsplekjes van de stad. Een ruim assortiment aan smaken én gratis sprinkels erbovenop, wat wil een mens nog meer?

Da Vinci in Brugge
Al 20 jaar lang is ijssalon Da Vinci een ingeburgerde waarde bij Bruggelingen én toeristen. Van een simpel hoorntje tot een uitgebreide ijscoupe, het staat hier allemaal op de kaart. Wie op zijn verjaardag langsgaat, krijgt in 2015 trouwens een gratis bolletje, ter ere van de 20e verjaardag van de zaak.

't Zoet Genot in Oostduinkerke
Wie binnenkort een dagje aan de kust inplant, moet zeker eens langsgaan bij tearoom 't Zoet Genot. Het terras bevindt zich op de dijk, en de ijsjes zijn beroemd in de omgeving. En wie graag een pannenkoek bij zijn ijs wil, is hier aan het juiste adres.

4
't Galetje Leuven
4
Da Vinci Brugge

Capoue in Brussel
Met zes ijssalons is de crème van Capoue het best vertegenwoordigd in Brussel. Geen wonder, want de artisanale smaken worden stuk voor stuk geproducerd met echte belgische en kwalitatieve basisingrediënten. Wat dacht je van een bolletje honingijs? Of sesamzaad?

Pierino in Gent
Een echte Gentenaar weet waar hij de ijskarretjes van Pierino kan vinden: op de Korenmarkt, het Zuid, aan het Sint-Baafs, het Sint-Pietersstation en het Veerleplein kan je een lekker authentiek Italiaans hoorntje bestellen. De mannen van Pierino zijn ook aanwezig op alle Gentse feestjes, want "zonder Pierino-ijs ist nie wijs".

Moochie
Goed nieuws voor wie toch liever voor een iets gezondere optie gaat: frozen yoghurt is in België aan een ferme opmars bezig. Moochie telt intussen al zeven ijssalons, van Gent over Heist-Op-Den-Berg tot Hasselt. Tussen de drie verschillende smaken en het grote aanbod aan toppings vind je zeker wel je gading.

4
Moochie Gent

Lees meer