Getty Images

Obama is terug: ex-president gaat vanavond in debat met studenten

Drie maanden na zijn vertrek uit het Witte Huis keert Barack Obama terug in het publieke leven. In zijn thuisstad Chicago gaat hij vanavond om 18 uur in debat met studenten, over gemeenschapsvorming en maatschappelijk engagement.

Obama stond erop dat hij tijdens zijn eerste optreden sinds zijn presidentschap direct contact met jonge mensen zou kunnen hebben. Het evenement, waarvoor meer dan driehonderd studenten zijn uitgenodigd, vindt plaats op de universiteit van Chicago. Met zes studenten zal Obama direct in debat gaan.

Kritiek op Trump?

Een bron dicht bij de ex-president zegt dat hij geen kritiek zal uiten op het beleid van zijn opvolger Donald Trump. Een van de zaken die Obama de voorbije maanden nochtans erg hebben beziggehouden, is de poging om zijn Obamacare af te bouwen en te vervangen. Hij blijft erbij dat betaalbare gezondheidszorg een recht is voor iedereen.

De voorbije maanden hebben Obama en zijn gezin zich ver van het publieke leven gehouden. We kregen vooral vakantiekiekjes van hen te zien, op een golfterrein of op een privéstrand in de Caraïben.

Intussen hebben hij en zijn vrouw Michelle wel aan hun memoires gewerkt. De deal met uitgever Penguin Random House zou hen miljoenen dollars gaan opleveren.

In mei trekt Obama naar Berlijn, waar een ontmoeting met Duits bondskanselier Angela Merkel gepland staat.

Lees meer