EPA

Onderzoek naar mogelijke overdosis Prince

In het onderzoek naar de dood van zanger Prince wordt rekening gehouden met de mogelijkheid van een overdosis. Dat meldt het Amerikaans persbureau AP. Er wordt ook gekeken wat de rol was van een dokter.

Een arts zou de popartiest in de weken voorafgaand aan zijn dood medicijnen hebben voorgeschreven. Prince werd vorige week donderdag dood gevonden in zijn huis bij Minneapolis. Sindsdien doen de wildste geruchten de ronde over de doodsoorzaak van de 57-jarige zanger. Een week voor zijn dood zou hij nog zijn behandeld voor overdosis, zo meldde TMZ eerder. Het privévliegtuig van de zanger maakte na een optreden een noodlanding om medische redenen. Volgens een woordvoerder had Prince last van griepverschijnselen, maar de showbizzsite zegt dat hij werd behandeld met een injectie die gewoonlijk wordt toegepast om de effecten van een drug tegen te gaan.

Autoriteiten onderzoeken nu of er een dokter aan boord van de privéjet was en welke medicijnen er voorhanden waren. De politie doet onderzoek naar de doodsoorzaak van Prince. Eerder werd al bekendgemaakt dat hij niet is overleden door zelfmoord of een misdrijf.

Een anonieme bron meldde aan AP dat Prince mogelijk is overleden door een overdosis van de pijnstiller Percocet. Het kan nog weken duren voor de officiële resultaten van de autopsie naar buiten worden gebracht.

Lees meer