2
iStock

Op zoek naar je droomjob? Gun jezelf een persoonlijke coach!

Op je achttiende ligt de toekomst wijd open en lijkt alles nog mogelijk. Dat blijkt ook uit de VDAB-enquête 'De Vlaming en zijn droomjob'. 6 op 10 werkende Vlamingen had op die leeftijd een droomjob in gedachten. Zoveel jaar later is die droom maar voor 1 op 3 mensen uitgekomen. Kan het nog? Ja, het is nooit te laat om je loopbaan een nieuwe wending te geven. Maar dan moet je wel goed weten wie je bent en wat je wilt.

Jouw passie of werkzekerheid?
Zijn grote passie in het middelbaar was geschiedenis, maar voor de zekerheid studeerde hij toch maar handelswetenschappen. Vijftien jaar later sleept hij zich zuchtend naar het werk. Werk neemt een groot deel van je leven in beslag. Iets tegen je zin doen, vreet energie en is vragen om een burn-out. Je kunt dus maar beter juist kiezen. Maar hoe?

Spiegeltje spiegeltje...
Voor je aan een nieuwe of een andere job denkt, moet je eigenlijk een oriëntatieronde inlassen. Wat voor iemand ben jij? Waar word je blij van? Wat maakt je trots? Wat liggen je talenten? Waar ben je goed in? 'Ken jezelf', wisten de oude Grieken al. Terecht: zelfkennis is het begin van alle wijsheid, ook als je op zoek bent naar een job of je loopbaan een nieuwe wending wil geven. Om te solliciteren moet je weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Kijk dus eens in de spreekwoordelijke spiegel. Vraag je af wat je graag doet en waar je goed in bent. Wees daarbij eerlijk. Ga na of niet alleen je interesses, maar ook je talenten overeenkomen met je droomjob. Als je twee linkervoeten hebt, is het niet realistisch om de nieuwe Eden Hazard te willen worden.

Met een loep op de functiebeschrijving
Lees ook grondig de functiebeschrijving in een personeelsadvertentie. Dat vraagt tijd en energie, maar uiteindelijk win je er tijd mee: je vermijdt dat je achter een job aangaat waarvoor je de geschikte kandidaat niet bent. Veel bedrijven stellen bij een aanwerving welbepaalde jobkwalificaties voorop, of het nu gaat om een bepaald diploma of om specifieke werkervaring. Breng zeker ook je competenties en vaardigheden in kaart waarmee je een meerwaarde kunt betekenen voor de job en het bedrijf. Zo toon je aan waarom een werkgever voor jou zou kiezen. In een aantal gevallen geven die competenties en vaardigheden de doorslag als je niet meteen aan alle genoemde functie-eisen voldoet.

Soms moet je durven springen 
Voldoe je niet helemaal aan alle vereisten, maar ben je er toch van overtuigd dat jij de geknipte persoon voor de job bent? Ga er dan voor. Houd wel een goeie en geloofwaardige uitleg klaar als een werkgever je vraagt waarom jij zijn man/vrouw bent. Boodschap voor wie wat onzeker is over zichzelf: soms moet je durven springen. Vooral vrouwen denken soms te snel dat ze niet goed genoeg zijn voor een bepaalde job. Mannen komen over het algemeen zelfzekerder over en treden sneller naar voor. Neem een vacature waar tien vereisten bij staan. Een man zal zich misschien al kandidaat stellen als hij aan zes voorwaarden voldoet. Een vrouw die er aan acht voldoet, redeneert dan: 'ik mis nog twee competenties, laat maar'. Hierdoor solliciteren minder vrouwen voor topjobs en interne promoties. Zie je die gedachtegang soms bij jezelf opduiken? Druk ze de kop in en waag de sprong.

2
Shutterstock

Bepaal ook jouw prioriteiten
Overloop ook eens wat jouw prioriteiten op het vlak van werk zijn. Weegt de functie-inhoud zelf het zwaarst door? Hecht je vooral belang aan een bedrijfscultuur die bij je past? Of is je loon hét breekpunt? Als je niet weet wat je drijft, kan je niet efficiënt solliciteren. Tegelijk moet je toch ook een beetje soepel blijven. Het zou jammer zijn dat je zoektocht naar de droomjob stuk loopt op al te rigide eisen. 

Een ander kent je soms beter dan jij jezelf
In de spiegel kijken, jezelf doorgronden, je ambities op een rijtje zetten: het klinkt gemakkelijk dan het is. Misschien kan een hulplijn helpen. Familieleden of vrienden hebben soms een juistere, objectievere kijk op jou dan jijzelf. Vraag hen raad. Of loop eens binnen in een VDAB kantoor. De bemiddelaars van de VDAB kunnen heel wat vragen over je werk of je loopbaan beantwoorden. Ze kennen de arbeidsmarkt en de sector waarin je werkt. Samen zoeken jullie uit of loopbaanbegeleiding een gepaste oplossing is en kiezen jullie voor het loopbaancentrum dat het beste bij je past. Je kunt via de VDAB website rechtstreeks en heel eenvoudig een afspraak maken met deze bemiddelaars, ook buiten de kantooruren.

Loopbaanbegeleiding brengt de spanning terug
Je kunt ook rechtstreeks een professionele coach inschakelen. De meeste werknemers en zelfstandigen hebben recht op loopbaanbegeleiding, in een door de VDAB erkende partnerorganisatie. Loopbaanbegeleiding is een prima manier om je loopbaan te evalueren en een nieuwe richting te geven die beter aansluit bij wie je bent en waar je met je leven naartoe wil. Dat hoeft niet altijd in een nieuwe job of bij een andere organisatie te zijn. Veel mensen die loopbaanbegeleiding gevolgd hebben, vullen hun bestaande job in overleg met hun werkgever zo in, dat het werk weer een spannende uitdaging wordt.

Je betaalt zelf maar een klein deeltje
Is dat duur, zo'n loopbaanbegeleiding? Normaal zou zoiets je meer dan 550 euro kosten. Maar het grootste deel daarvan (510 euro) neemt de Vlaamse overheid voor haar rekening. Jijzelf betaalt maar 40 euro voor privéadvies van een echte loopbaancoach, bij een partnerorganisatie die door de VDAB is erkend. Je vindt alle info en voorwaarden op www.vdab.be/loopbaanbegeleiding


Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels