Montserrat Caballé.
reuters Montserrat Caballé.

Operazangeres Montserrat Caballé (85) overleden

De Spaanse operazangeres Montserrat Caballé is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het ziekenhuis in Barcelona waar ze is gestorven. Ze had al langere tijd gezondheidsklachten en werd vorige maand in het ziekenhuis opgenomen. Ze gold, met meer dan 4000 optredens wereldwijd, als één van de laatste operadiva's.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Caballé wordt gerekend tot de belangrijkste operazangeressen van de 20e eeuw. Bij het grote publiek is zij waarschijnlijk het meest bekend door het lied Barcelona dat ze in 1992 voor de Olympische Spelen in de Catalaanse hoofdstad zong samen met Queenzanger Freddie Mercury op geluidsband. Mercury was toen al overleden aan aids. De originele opname stamt uit 1987.

Ze begon bij de Opera van Basel en die van Bremen en brak in 1965 pas echt door in Carnegie Hall in New York.

Caballé trad sinds de jaren zestig op in de bekendste operahuizen van de wereld. Ze was letterlijk en figuurlijk een zangeres van lange adem: de gezongen noten kon ze erg lang aanhouden en haar carrière omvatte ruim vijftig jaar.

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Van den Bossche

    De wereld is weer een stukje armer...Freddy en Montserrat...jullie kunnen nu terug samen fantastische muziek maken, daar tussen de sterren...

  • Vicky Vanhaelst

    Mensen beluister ook eens het album Barcelona , daar staan hele goede nummers op . Zoals Barcelona ,The golden boy , La Japonaise , the fallen priest ... allemaal minder bekende duetten met Freddie Mercury , maar o zo mooi...

Lees meer