twitter

Opnieuw protesten tegen regering in Slovakije na moord op journalist

Bijna twee maanden na de moord op een onderzoeksjournalist in Slovakije hebben opnieuw tienduizenden mensen tegen de regering betoogd. Meer dan 30.000 mensen eisten in de hoofdstad Bratislava de volledige opheldering van de moord, meldde het nieuwsportaal Dennikn.sk zondag. Protestbetogingen waren er ook in de oostelijke stad Hummene. De betogers eisten ook het ontslag van politiechef Tibor Gaspar.

De dubbele moord op onderzoeksjournalist Jan Kuciak en zijn verloofde, eind februari, werd nog niet opgehelderd. De twee 27-jarige slachtoffers werden volgens de politie doodgeschoten op een manier die aan een executie deed denken. Kuciak onderzocht contacten van regeringsmedewerkers met de Italiaanse maffia en andere ongure zakenlieden.

De organisatoren van de betogingen zeiden dat het aftreden van regeringsleider Robert Fico en minister van Binnenlandse Zaken Robert Kalinak in maart het vertrouwen van de Slovaken in de regering niet hersteld had. De regering van de sociaaldemocraat Peter Pellegrini heeft bijna alle ministers van Fico's driepartijenregering overgenomen, zo hekelden ze. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Frans Peeters

    Weer een regering die moet plaats maken voor marionetten van de VS

  • Tony Vandermaelen

    Geen kat zou er op straat komen moest er in Belgie een lid van de opgekochte en gesubsidieerde pers vermoord worden. Behalve voor Bo misschien.

Lees meer