5
Netflix

Pablo Escobar is back! Geniet vanaf vandaag van 'Narcos 2'

Na het megasucces van het eerste seizoen lost Netflix vandaag 10 nieuwe afleveringen van 'Narcos'. Wat niemand voor mogelijk achtte, is gebeurd. Pablo Escobar is terug! En als je hoopte dat Pablo en zijn Medellínkartel het nu even wat kalmer aan zouden doen, dan is dit seizoen niets voor jou. Pablo is meedogenlozer dan ooit. Er rest ons nog één vraag: hoe en door wie komt de meest beruchte drugsbaron aller tijden aan zijn einde?

#WhoKilledPablo?

De echte Pablo Escobar blies zijn laatste adem uit in 1993, het tweede seizoen seizoen start in 1992. Het lijdt weinig twijfel dat Pablo dit seizoen niet zal overleven. Maar het is niet omdat we de bestemming al kennen dat we onderweg geen plezier meer kunnen maken, integendeel. In het nieuwe seizoen krijgt Pablo het niet alleen met de politie aan de stok, maar maakt hij nog een pak nieuwe vijanden. Zet je schrap voor geweld, geweld en nog eens geweld.

Meer dan ooit eist Escobar respect. En dat krijgt hij ook, ook al moet hij zich, op de vlucht voor de politie, op een ietwat lullige manier laten vervoeren. In de koffer van een taxi bezoekt hij zijn stad Medellín, waar hij ondanks al zijn wreedheden nog altijd op handen wordt gedragen.

5
Netflix
5
Netflix

Supporteren voor een monster

Dat Escobar een meedogenloos monster is, werd al duidelijk in het eerste seizoen. Maar wie zich dit weekend aan een Escobar-marathon waagt, zal er zichzelf meermaals op betrappen fanatiek voor dat monster te supporteren. Dat komt omdat Escobar enigszins wordt geromantiseerd, maar het heeft ook veel te maken met de onvergetelijke prestatie van Wagner Moura. De Braziliaanse acteur misliep vorig jaar een Golden Globe voor zijn vertolking van Escobar, maar verdient er echt wel een voor dit seizoen. Wat een acteur!

5
Netflix

Authentiek

De heerlijk authentieke sfeer die ook in het eerste seizoen aanwezig was, ademt ook het tweede seizoen uit. Door originele nieuwsuitzendingen over de echte Pablo Escobar, waan je je soms in een documentaire. Zelden hebben we een serie gezien die zo mooi met de recente geschiedenis is verweven.

5
Netflix

Seizoen 3?

Helaas lijkt Narcos een vervaldatum te hebben. Want als Pablo Escobar uit de reeks verdwijnt, komt de volledige serie wellicht tot een eind. Of waagt Netflix zich aan een derde seizoen? Eentje zonder Escobar? 'Game of Thrones' heeft al bewezen dat je aan de lopende band belangrijke personages uit een serie kan gooien, maar Narcos zonder Pablo zou echt wel een heuse stunt zijn. Wagner Moura tornde, meer dan welke productie ook, een hele serie op zijn schouders.

Het tweede seizoen van 'Narcos' is vanaf vandaag te zien op Netflix.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees meer