Pegel van Vormer Gouden Goal van afgelopen maand

De Gouden Goal groeit stilaan naar het hoogtepunt op het Gala van de Gouden Schoen, waar de Gouden Goal van het Jaar bekroond wordt. Eerst moesten we nog in samenwerking met VTM-Stadion de Gouden Goal van afgelopen maand verkiezen. Het werd een clash tussen Club Brugge en Standard en de landskampioen trok aan het langste eind. De pegel van Ruud Vormer tegen Westerlo haalde de meeste stemmen (36 procent). Herbekijk de genomineerde goal bovenstaande video en de uitslag in onderstaande poll.

De Gouden Goal van de week dingt telkens mee naar de titel van Gouden Goal van de Maand. Op het Gala van de Gouden Schoen wordt dan de ultieme Gouden Goal van het Jaar bekendgemaakt. Voortaan verkiezen we de Gouden Goal met een 'open' poll: iedereen kan stemmen, registratie is niet meer nodig.

Poll

Wie scoorde Gouden Goal van afgelopen maand?

  • Trebel, de 3-3 in Kortrijk-Standard 17%
  • Vanaken, de 1-0 in Club-Anderlecht 27%
  • Vormer, de 2-0 in Club-Westerlo 36%
  • Sa, de 3-1 in Oostende-Standard 20%
8.287 stemmen

De vier genomineerden voor de Gouden Goal van de Maand

Speeldag 10: Trebel, de 3-3 in Kortrijk-Standard
De 3-3 die nog in de eerste helft valt én meteen de laatste treffer is. Zelden gezien in onze competitie. Maar ook de heerlijke knal in de bovenhoek van Trebel was memorabel.

Speeldag 11: Hans Vanaken, de 1-0 in Club Brugge - Anderlecht
Limbombe die tussen Sowah en Deschacht duikt om dan perfect op het hoofd van Vanaken te schilderen.

Speeldag 12: 2-0 Vormer in Club-Westerlo
Het wordt stilaan zijn handelsmerk: scoren met zijn gevreesd atoomschot. Ook nu weer zit Vormer ermee in de selectie voor de Gouden Goal.  

Speeldag 13: Sa, de 3-1 in Oostende-Standard
KV Oostende gaf Standard lange tijd voetballes, maar de mooiste goal van de vier kwam toch van de voet van een bezoeker. Sa leek met een heerlijk vluchtschot de Rouches even weer hoop te geven, maar het bleek onvoldoende.

Lees meer