Een 150-tal soldaten kwamen vorige week al in Riga aan.
REUTERS Een 150-tal soldaten kwamen vorige week al in Riga aan.

Pentagon overweegt extra steun voor Baltische staten

Het Pentagon overweegt bijkomende steunmaatregelen voor de Baltische staten. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie gisterenavond aangekondigd. De Verenigde Staten stuurden vorige week al 600 extra militairen naar Polen en de Baltische staten. De maatregelen houden verband met de Russische bemoeienis met de crisis in Oekraïne.

Vorige week woensdag vertrok een groep van 150 militairen naar Polen en nadien reisden 450 militairen naar Letland, Estland en Litouwen. Het Pentagon kondigde gisterenavond aan dat die troepen in Oost-Europa later nog versterking krijgen, onder meer van militairen die al in Europa zijn. Mogelijk komen er ook extra oorlogsschepen naar de Baltische staten. De woordvoerder verduidelijkte niet hoe lang de militairen daar blijven.

Vliegtuigen van de Britse luchtmacht kwamen maandag in het Baltische luchtruim aan om deel te nemen aan een "politie-opdracht" boven Estland, Letland en Litouwen. De militaire operatie kadert in het antwoord van het westerse NAVO-bondgenootschap op de crisis in Oekraïne.

Lees meer