Piloot claimt vondst beeld verdwenen Boeing

Een Amerikaanse piloot claimt dat hij op het internet een satellietbeeld gevonden heeft van de verdwenen Boeing. Michael Hoebel heeft naar eigen zeggen een beeld gevonden van een vliegtuig in de Golf van Thailand. Het toestel is volgens zijn interpretatie nog intact. De vindplaats van de foto is niet toevallig. Vlucht MH370 van Malaysia Airlines had boven de Golf van Thailand voor het laatst contact met de vluchtleiding voor het op 8 maart spoorloos van de radar verdween. Het toestel was onderweg van Kuala Lumpur naar Peking.

Wat er precies met het vliegtuig gebeurd is, blijft een raadsel. Hoebel is naar eigen zeggen "geschokt" door zijn vondst op TomNod, een website met satellietbeelden. "Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik het beeld zag", aldus de New Yorker.

Intussen gaat de zoektocht naar het verdwenen toestel onder water verder in de Indische Oceaan. De zoekacties met vliegtuigen worden stopgezet. "Het is erg onwaarschijnlijk dat we nog wrakstukken zullen vinden aan het wateroppervlak. De meeste wrakstukken zullen ondertussen gezonken zijn", aldus de Australische premier Tony Abbott.

Vlucht MH370 verdween met 239 mensen aan boord. Vermoed wordt dat de Boeing 777-200 in de Indische Oceaan is neergestort, op ongeveer 2.200 kilometer ten noordwesten van de Australische stad Perth.

YouTube

Lees meer