3 Een aan huis geleverd biertje van cafébaas Pete.
REUTERS Een aan huis geleverd biertje van cafébaas Pete.

Pintje aan huis? Cafébazen komen creatief uit de hoek en beginnen bier aan huis te leveren of openen afhaaltoog

Dat horeca-uitbaters door de coronacrisis een moeilijke tijd beleven, is duidelijk. Maar zo’n crisis dwingt mensen ook vaak tot creativiteit. Zo is een Britse cafébaas begonnen met pintjes aan huis te leveren. Het enige wat dorstige klanten hoeven te doen, is de cafébaas op te bellen en hun adres door te geven. Enkele minuten later staat de tapwagen voor de deur.

Een stralende zon en aangename temperaturen. De ideale gelegenheid om een terrasje te doen volgens velen. Al is dat buiten de coronacrisis gerekend. Cafés en restaurants zijn intussen al weken gesloten. Dat geldt ook in Groot-Brittannië. Al heeft de Londense cafébaas Pete Brown daar iets op gevonden. Hij bouwde zijn bestelwagen om tot een mobiele tapwagen. Klanten bestellen telefonisch en enkele minuten later staat de tapwagen op de oprit met een fris biertje.

3 Cafébaas Pete tapt biertjes op de oprit van zijn klanten.
REUTERS Cafébaas Pete tapt biertjes op de oprit van zijn klanten.

Voorraad

“Door het sluiten van ons café, bleven we plots met een stevige voorraad bier achter”, vertelt Pete Brown aan The Telegraph. “Dat bier is nog steeds vers, is altijd fris bewaard gebleven en smaakt nog steeds goed. Zonde om zomaar weg te gieten”, aldus de cafébaas. Om dat probleem om te lossen, installeerde Brown drie tapkranen aan zijn bestelwagen. In de laadruimte staan enkele vaten bier gestockeerd. Zo kan de cafébaas zijn klanten op hun oprit bedienen met versgetapt bier.

3 In de laadruimte van zijn bestelwagen stockeert Pete zijn bier.
REUTERS In de laadruimte van zijn bestelwagen stockeert Pete zijn bier.

Afhaaltoog

Ook in ons land komen cafébazen creatief uit de hoek. Sommige horecazaken in Hasselt installeerden een afhaaltoog voor de deur en boden afhaalpinten aan. Al zorgde dat wel voor een ander probleem. Door de afhaaltogen liepen groepjes over straat met plastieken drinkbekers. Die mensen gingen vervolgens terug naar de toog voor een nieuw afhaalpintje, wat op die manier voor verdoken feestjes zorgde. “Dat is niet toegestaan”, legt Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) uit. “We hebben vastgesteld dat cafébazen en -bezoekers creatief zijn, maar soms een beetje te creatief. We weten allemaal dat iedereen het moeilijk heeft, zeker de zelfstandigen en de horeaca, maar dit is een samenscholing en cafébazen zijn daar voor een stuk zelf verantwoordelijk voor”, aldus Vandeput. Om de verdoken feestjes te vermijden, werd beslist dat Hasseltse horecazaken vanaf nu enkel drank in afgesloten verpakkingen mogen aanbieden.

Lees ook:

Voormalige coalitiepartners pleiten voor btw-verlaging horeca

Zo gaat u binnenkort misschien op café of restaurant. Dit is hoe de sector een mogelijke heropstart ziet

In deze Europese landen mogen terrassen, cafés en restaurants binnenkort terug open

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronnie Mathieu

    Een creatieve en bewonderingswaardige poging. Maar een biertje smaakt altijd beter met de copains aan de toog.

  • Stephan Chef

    En gelijk hebben ze, als vanuit een pand ijsjes mogen verkocht worden, waarom dan geen drank? Met 30 à 40 personen aanschuiven voor een ijsje met rondlopende ongedurige kinderen is ook alles behalve veilig.

Lees meer