BELGA

Politici reageren vol afschuw op schietpartij in Brussel

De schietpartij aan het Joods museum lokt heel wat emoties uit. Verschillende politici reageren, tussen het campgane voeren door, vol afschuw op de feiten en betuigen hun medeleven met de nabestaanden.

Premier Elio Di Rupo zegt dat hij "geschokt" is. "Mijn oprechte medeleven en steun aan de families en naasten van de slachtoffers", tweette hij. "Zinloos, brutaal en onbegrijpelijk. Geschokt door het drama aan de Zavel in Brussel. Veel sterkte aan alle betrokkenen", was de reactie van Gwendolyn Rutten (Open Vld). "Dit soort daden is niet te vatten. We leven mee met de familie van de slachtoffers", schrijft John Crombez (sp.a).

Groen-voorzitter Wouter Van Besien tweette: "Verschrikkelijk nieuws schietpartij. In naam van hele partij betuig ik het diepste medeleven met familie en naasten van de slachtoffers."

"Doden schietpartij zavel: met afgrijzen neem ik kennis van onbegrijpelijke en volstrekt zinloze brutaliteit. Sterkte aan de nabestaanden", schrijft Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) op Twitter.

"Medeleven met slachtoffers en nabestaanden aanslag bij/in Joods museum. Als antisemitisme: nog groter afgrijzen en scherpere veroordeling", reageerde Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA).

Lees meer