AP

Politie liet Abdeslam Salah wegrijden bij controle in Cambrai

De internationaal geseinde terreurverdachte Abdeslam Salah is zaterdag tegengehouden bij een politiecontrole in de Franse stad Cambrai, maar is gewoon kunnen doorrijden.

Abdeslam werd tegengehouden bij een routinecontrole die als gevolg van de versterkte grensbewaking werd ingevoerd. Er zouden nog twee andere inzittenden in zijn wagen hebben gezeten.

Het nieuws stemt overeen met informatie die het federaal parket al had verstrekt. Eerder was namelijk al meegedeeld dat een persoon die een van de voertuigen gehuurd had, zaterdagochtend om 9.10 uur in Cambrai gecontroleerd werd in het Noord-Franse Cambrai op autosnelweg A2 richting Brussel. Zaterdag in de late namiddag werd het voertuig onderschept in Sint-Jans-Molenbeek.

Tot nu toe had het parket evenwel bevestigd noch ontkend of de persoon die een van de voertuigen gehuurd bij die controle werd opgepakt. Ook over de identiteit van de man werd nog geen informatie verstrekt.

Gisteren werd een opsporingsbericht verspreid naar Abdeslam, die als een van de verdachten voor de terreuraanslagen in Parijs geldt.

Lees meer