De politie heeft opnieuw onderzoek gedaan bij het huis van Prince.
afp De politie heeft opnieuw onderzoek gedaan bij het huis van Prince.

Politie stelt onderzoek in naar behandelend arts van Prince

Een arts die de Amerikaanse popster Prince heeft behandeld, hem medicijnen heeft voorgeschreven en aanwezig was bij zijn dood in Paisley Park, is niet meer komen opdagen in het ziekenhuis waar hij werkte. Volgens de Amerikaanse website TMZ zijn politieagenten met een bevel tot huiszoeking naar het ziekenhuis gegaan waar dokter Michael Todd Schulenberg tot voor kort werkzaam was.

De autoriteiten hebben onder meer alle medische verslagen, documenten, foto's, recepten en aantekeningen met betrekking tot de popster opgevraagd. Schulenberg heeft de zanger in april twee keer behandeld. Prince bezocht de arts voor de laatste keer op de dag voor zijn dood.

In een eerdere verklaring tegenover de politie vertelde de arts dat hij de popster aan een aantal tests had onderworpen. Op de dag dat Prince op zijn landgoed overleed, zou de arts juist de resultaten van die onderzoeken op Paisley Park zijn komen afgeven.

Complex opnieuw doorgelicht
De politie licht op dit moment ook het complex van Prince opnieuw door. Volgens TMZ gaat het om een strafrechtelijk onderzoek. De FBI is daarnaast op zoek naar de zoon van een andere arts die met een rugtas vol synthetische opiaten naar Minnesota vloog. Deze man, Andrew Kornfeld, was eveneens bij Prince thuis toen deze overleed.

Sterke pijnstillers als Percocet hebben mogelijk een rol gespeeld bij zijn dood. De zanger werd op 21 april levenloos aangetroffen in een lift op Paisley Park. Volgens nieuwszender CNN werden op het lichaam van de wereldster pijnstillers gevonden die opiaten bevatten.

Volgens een lokale tak van televisiezender CBS arriveerden zo'n twaalf politie-auto's vroeg in de avond in Paisley Park, de studio en een woonvertrek van de zanger. De lokale politie gaf aan op dit moment geen verdere uitspraken te doen over het onderzoek naar de dood van de zanger.

Lees meer